Mlada Kaštelanka osnovala ''Dodir dobrote'' - posuđivanje odjeće potrebnima

17.01.2023.

17:33

Autor: Franka Jović Tonkli/Dnevnik/HRT/A.S.

Mlada Kaštelanka posuđuje odjeću potrebnima besplatno

Mlada Kaštelanka posuđuje odjeću potrebnima besplatno

Foto: Dnevnik / HRT

Kaštelanka Mladena Nikolić pokrenula je doista hvalevrijedan projekt "Dodir dobrote". Mladena, naime, svima kojima trebaju - besplatno posuđuje haljine, odijela, cipele. Na ideju je došla volontirajući u Caritasu i Crvenom križu - gdje je uvidjela da nitko, pogotovo onima koji si je ne mogu priuštiti, ne nudi odjeću i obuću za svečane prigode.


Šljokice, pliš, čipka - puna je vrtna kućica ispred Mladenina doma haljina, torbica, svečanih cipela. Donacija je sve više, i broj korisnika raste, pa će "Dodir dobrote" uskoro trebati mnogo veći prostor.  


- Dodir dobrote je namijenjen baš svima kome je u tom trenutku potrebna haljina, šminka ili bilo koja usluga, modno savjetovanje ili nešto slično što mi možemo u ovom trenutku ponuditi, rekla je Jenny Perišić. 

Ove divne mlade žene ne nude samo besplatnu posudbu svečane odjeće i obuće. Mladena je završila i tečaj šminkanja kako bi ženama omogućila sve što im za slavlje treba. Brzo su joj se priključile i frizerke te druge volonterke koje se bave uljepšavanjem. 

"Dodir dobrote" izazvao je pravu lavinu dobrote, i to baš u vrijeme maturalnih zabava, uskoro i krizmi, kada mnogi troše tisuće kuna za jednokratan dobar izgled.

- Vidjela sam da je teško ljudima izdvojiti tu količinu novca i htjela sam ostaviti taj neki svoj doprinos plus ostaviti neki svoj trag i ovo koliko je velik ili mali to sad je za suditi, ali svakako je nešto što možemo ostaviti iza sebe da je pamtimo lijepo i da pomaže široj zajednici, kazala je Mladena Nikolić. 

Plemenitoj i ekološki pohvalnoj akciji, trenutačno najviše nedostaje velikih kutija za skladištenje odjeće, kozmetike i muških odijela. Humanitarnoj kaštelanskoj priči priključila se i jedna tvrtka za dostavu paketa, tako da "Dodir dobrote" dobrim može dirnuti cijelu Hrvatsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!