Zagrepčanin pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku

02.01.2023.

19:56

Autor: Marisabel Majić/Dnevnik/HRT/A.S.

Dino Baftijari

Dino Baftijari

Foto: HTV / HRT

Zbog ushita u novogodišnjem slavlju često zaboravimo pripaziti na neke važne predmete koje uvijek nosimo sa sobom, poput ključeva i mobitela. Upravo to dogodilo se mladiću iz Splita, koji je u novogodišnjoj noći izgubio novčanik. Pronašao ga je 26-godišnjak iz Zagreba i vratio vlasniku.

Dino Baftijari jednom je čovjeku iz Splita koji je došao na doček u Zagreb uljepšao početak 2023. godine.

- Hodao sam i putem naletio na novčanik, momentalno sam htio vidjeti tko je vlasnik i došao sam preko Facebook grupe do informacije tko je, rekao je Baftijari.

- Euri i kune, oko par tisuća kuna, pretpostavio sam da se radi o jednoj plaći, dodao je. 


Nastavlja da mu nije palo na pamet prisvojiti novac.

- Kad vidite novac, ulovi vas požuda, ali u tom trenutku nisam se dvoumio jer za mene to ne predstavlja nikakav značaj. Moraš vratiti ono što nije tvoje, kazao je. 

Pitali smo građane bi li oni vratili novac i je li im se ikada takvo što dogodilo. 

- Jako lijepa gesta i ja bih isto napravio. Pogotovo zbog dokumenata i novca, meni se to isto dogodilo i vratili su mi, rekao je Maro. 

- Ja im se divim, stvarno lijepa gesta. Ja sam našla u tramvaju torbicu i dala sam šoferu, kompletno sve sam vratila, kazala je Dragica. 

Vlasnik novčanika htio je ostati anoniman, ali ovim putem odlučio je zahvaliti poštenom nalazniku.

- Zahvalio bih Dini na učinjenom djelu. Danas je to velika rijetkost i nije za očekivati od svakoga i mislim da to najviše govori o Dini. Zbog cijele zbrke i povratka kući nisam čovjeku stigao ni zahvaliti pa to želim učiniti ovim putem. Hvala još jednom i sve najbolje u novoj godini, rekao je. 

Dino Baftijari njemu je poručio da bude oprezniji i da stvari stavlja na sigurnije mjesto. 

Jer mnogi, za razliku od Dine, iskušenju ne bi odoljeli. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!