U azilu "Luč Zagorja" 60-tak pasa i tri mačke čekaju udomljavanje

26.06.2021.

07:09

Autor: Ružica Divac Borovečki/M.M./Regionalni dnevnik

Teri

Teri

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Putem društvenih mreža, ali i uživo možete upoznati životinje smještene u jedinom skloništu za napuštene ljubimce u Krapinsko-zagorskoj županiji, u Selnici u općini Marija Bistrica. Ondje trenutačno 60-tak pasa i tri mačke čekaju udomljavanje.

- Životinje ovdje dolaze u različitim stanjima. Vrlo često su to traume, ugrizne rane, dehidracija, pogotovo u ovo vrijeme. Odmah po dolasku idu na pregled i liječenje, rekao je veterinar Krunoslav Bodalec

Luč Zagorja nije samo azil i lječilište nego i turistička atrakcija.

- Ljudi dolaze svakodnevno. Mi smo otvoreni 4 sata na dan za posjete građana, tako da mogu doći, uzeti psa, prošetati ga po ovim divnim šumama, podružiti se s tim divnim životinjama, pogotovo vikendom, rekao je Mladen Jemeršić, veterinar i osnivač Skloništa za napuštene životnje "Luč Zagorja".

Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan pozivao je ljude da ne troše ogromna sredstva na pse iz uzgoja nego da dođu u Luč Zagorja i udome svog prijatelja.

Zakonska je obveza općina i gradova da financiraju rad azila, a zakon zasad poštuje njih tek polovica u županiji. Srećom važnost brige za životinje prepoznala je županija. Ove godine financirat će azil sa 100 tisuća kuna. Tko želi pomoći, volontirati ili udomiti psa i mačku, neka se zaputi u Mariju Bistricu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!