U Crikvenici organiziran festival vina "Kincsec pince"

04.06.2023.

13:24

Autor: HRT/A.S.

U Crikvenici organiziran festival vina "Kincsec pince"

U Crikvenici organiziran festival vina "Kincsec pince"

Foto: HTV / HRT

Dvadesetak izlagača vina iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Rumunjske i Ukrajine, privuklo je mnogobrojnu publiku u Crikvenicu na festival vina "Kincsec pince" što na mađarskom znači blago podruma. Dvodnevni međunarodni festival u organizaciji Demokratske zajednice Mađara Hrvatske, prvi je put organiziran u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom ministarstava poljoprivrede Hrvatske i Mađarske.


- Ovo je prvi put da imam čast otvoriti takvu prestižnu manifestaciju i iznimno sam sretan što sam ovdje, a kad pogledam uokolo mogu zaključiti da je odabir Crikvenice kao grada domaćina ove manifestacije bila odlična odluka, rekao je Oscar Okros, zamjenik državnog tajnika Republike Mađarske.

- Pa Grad Crikvenica je grad prijatelj Harkanija i mi svake godine održavamo veze, dođu predstavnici njihovi kod nas, mi kod njih i to traje preko 20, 25 godina, kazao je Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice.

- Odlično se osjećamo ne samo mi kao organizatori nego i izlagači i ja mislim da je i Crikvenica oduševljena kvalitetom vina što mi pružamo i stvarno zadovoljstvo nam je biti ovdje u Crikvenici, to je jedan od najljepših gradova na Jadranu, izjavio je Atila Sabo, vinar iz Baranje, pripadnik mađarske nacionalne manjine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!