Dođite po svoju blagdansku fotografiju i pomozite malenom Matiji

06.12.2022.

07:00

Autor: Ivana Brailo Drnas/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/R.S.

Humanitarno fotografiranje

Humanitarno fotografiranje

Foto: HTV / HRT

Humanitarnoj akciji Osmijeh za osmijeh i ove se godine odazvao velik broj Dubrovčana. U prigodno uređenom foto kutku u Župi dubrovačkoj tijekom vikenda su imali priliku dobiti profesionalne blagdanske fotografije, a zauzvrat i napraviti dobro djelo.


Vrijedna ekipa organizatora, fotografa, zabavljača i šminkera i ove je godine pomno osmislila program i blagdansku scenografiju za obiteljsko fotografiranje.


- Riječ je o foto kutku gdje se obitelji sa svojim psima i djecom mogu naručiti na fotografiranje. U našem predivnom božićnom foto kutku ove godine tema je začarana šuma, za HRT Regionalni dnevnik rekla je Željka Milić, organizatorica akcije Osmijeh za osmijeh.

Akcija je humanitarnog značaja. Ovogodišnji je cilj poduprijeti trogodišnjeg Matiju, koji se bori sa spinalnom mišićnom atrofijom, terapije su mu već znatno pomogle, ali brojni izazovi tek mu predstoje.


- Zahvalna sam na ovoj akciji jako puno. Puno nam pomaže, mislim, njegove terapije koštaju, fizikalne, sve se to plaća, u bolnici baš i nismo za vježbe, a ovo sve treba platiti, istaknula je Ivana Kristović, Matijina majka.


Ključ dobre fotografije je, među ostalim i dobra zabava, a u ovoj začaranoj šumi toga ne nedostaje.


- Da podržimo ovu humanitarnu akciju i naravno da imamo jednu lijepu obiteljsku fotografiju, rekla je jedna od sudionica humanitarne akcije.


U sklopu akcije održala se i kulinarska večer, glazbeni nastupi, posjet Djeda Božićnjaka. Volonteri su imali pune ruke posla, no Matijin osmijeh za njih je najbolja nagrada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!