U Ludbregu ukinuli naplatu parkiranja

10.03.2023.

17:46

Autor: Danijela Bratić-Herceg/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

U Ludbregu ukinuta naplata parkiranja

U Ludbregu ukinuta naplata parkiranja

Foto: HTV / HRT

Dok u mnogim gradovima parkiranje poskupljuje, u Ludbregu se može parkirati besplatno! Nakon 10 godina Grad je odlučio ukinuti naplatu parkiranja i nadaju se da se loše navike vozača neće vratiti. Građani naravno, oduševljeni odlukom. 

Iako besplatno parkiranje zvuči kao populistička odluka, izbori u Ludbregu nisu pred vratima. 

U Ludbregu je 500-tinjak parkirališnih mjesta, manje od 200 bilo je pod naplatom. Nakon što je koncesionaru istekla koncesija, u gradu su odlučili da je neće produžiti, već će u pravima izjednačiti cijeli grad i nakon 10 godina ukinuti naplatu parkiranja. 

- To nam je zapravo i najveći strah u cijeloj priči da će ovi prostori koji su nam bitni za javna parkiranja zbog potreba banke, pošte, knjižnice, županijskih i gradskih službi, da će se možda zagušiti, ali nadamo se da je ovih 10 ili 15 godina naplate parkiranja već stvorena pristojna navika da ne ostavljamo aute na ovakvim parkirnim mjestima po tjedan dana, govori Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega. 

Oko 100 tisuća kuna koliko su godišnje zarađivali, planiraju namiriti na drugi način.  

- Pripremamo projekt solarnih nadstrešnica na parkiralištima gdje ćemo probati s partnerima proizvoditi struju i tako zapravo zarađivati od parkiranja, a našim sugrađanima ponuditi parkirna mjesta u sjeni, pod zaštitom, istaknuo je gradonačelnik. 

Komunalni redari imat će više posla. Mnogi vozači još ne znaju da je parkiranje besplatno, a do ljeta će se vidjeti je li odluka bila dobra. Bude li problema, morat će se uvesti nove mjere. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!