U Opatiji okupljanje zaljubljenika u oldtimere

26.12.2022.

17:31

Autor: Ivana Perić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Oldtajmeri u Opatiji

Oldtajmeri u Opatiji

Foto: Ilustracija / Shutterstock

I na ovogodišnje Stipanje tradicija se nastavila u kvarnerskoj dami Opatiji! Na Slatini, u samome središtu Opatije okupili su se zaljubljenici u stara vozila i svojim sugrađanima i gostima predstavili svoje vremešne limene ljubimce. Njih tridesetak na još jednoj, tradicionalnoj izložbi Liburnija Classic kluba. 

Ovaj ljepotan zvijezda je današnje izložbe. Mladiću je tek 75 ljeta!

- On je sposoban, normalno vozi, naravno njegovim tempom, 16 i pol KS i potrošnja mu je 3,5 litre na 100 kilometara, govori Bogumil Šulina, predsjednik Liburnija Classic kluba Opatija.

Tridesetak je oldtimera pokazano danas u Opatiji. Među njima bilo je Talijana, Nijemaca, Engleza.

- Ovo je engleski Triumph, on je 66. i ja sam ga kupio u Rijeci 1998., a 2000. smo ga restaurirali, pokazuje Dragan Štanger, vlasnik oldtajmera.

Našao se i poneki primjerak iz bivše države!

- Ljepotan je 63. godište, Fiat 600 D koji je rađen u Zastavi s nazivom Zastava 750, rekao je Milovan Bučić, vlasnik oldtajmera.

- Mi se već redovito sastajemo. Najprije izložba, pa nazdravimo pjenušcem, zaključimo godinu koja je svaka sve uspješnija jer ima nas sve više. Brojimo oko 150 članova, naglašava Šulina.

I mnogi od njih jutros su provozali svoje ljubimce diljem Liburnije, kako bi zabavili domaće i goste. A njih ima! Otvoreno je naime na Kvarneru čak 66 hotela, a u najavi je 32 tisuće gostiju. Za sve su pripremljeni odličan program i brojni sadržaji. Nakon četverodnevnog božićnog vikenda, opatijski se Advent nastavlja uz brojne događaje i spektakularni doček Nove godine. 

- Fantastična gastro ponuda, zabava za sve generacije. Na staru godinu zabava već od ranih jutarnjih sati. U 11 za najmlađe, a onda kreće doček na različitim adventskim punktovima u gradu, rekla je Daniela Grlaš, TZ Opatija.

A Novu 2023. Opatijci i gosti dočekat će uz domaće kvarnerske glazbene snage na Mrkatu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!