Prihod od klizališta u Otoku ide obiteljima u potrebi

06.01.2023.

07:00

Autor: Magdalena Šipić/Regionalni dnevnik/HRT/R.S.

Cijena upola manja nego lani

Cijena upola manja nego lani

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Blagdansko razdoblje primiče se kraju, ali od čarobnog ugođaja i dobrog raspoloženja u općini Otok još se nemaju namjeru oprostiti. Tako će klizalište na općinskom trgu raditi dok god bude interesa, a sav prihod razdijelit će se obiteljima u potrebi.


Povratak u školske klupe polako se bliži, ali pita li se male Otočane i njihove prijatelje još nema mjesta brizi. 


- Ja sam iz Splita, došla sam ovdje posjetiti moje rođake pa smo otišli ovdje se klizati, za HRT Regionalni dnevnik rekla je Dijana Bakula, Split. 


- Lijepo, družimo se, kližemo, gađamo i sve, dobro je, kazao je Petar Bilokapić, Otok. 


I što nije nevažno, povoljno.


- Ima roditelja koji imaju više djece pa treba im malo izaći ususret, rekao je Hrvoje Mravak, radnik na klizalištu.


Cijena je tako upola manja nego lani, a klizalište njihovo.


- Prošle godine smo ga unajmili, svjesni da je cijena najma visoka skoro za iste novce kupili i idemo se klizati. Svi su bolji od mene, priznajem, probao lani, vidio da ne ide dobro, ostavio se klizanja, objesio klizaljke o klin, ali evo djeca i sve što vidimo iza leđa govori u prilog otočkom Adventu, veselju, radosti, kazao je Dušan Đula, načelnik Otoka.

Najmlađih, ali i onih starijih iz Otoka pa i okolice.

- Ma prekrasno. Prošle je godine bilo malo lošije, ove godine je bolje. I rasvjeta, i gastronomska ponuda, i s klizalištem. Sve skupa, odlično, istaknula je Ana Bilokapić, Otok. 


- Advent je ove godine nadmašio prošlogodišnji, puno bogatiji sadržaji, rekla je Marijana Podrug, Dicmo. 


Od adventskih kućica do animiranih filmova, predstava i koncerata pa i humanitarnih.


- Koordinatori mladih općine Otok surađuju s "Budi prijatelj obitelji", udrugom iz Trilja koja skuplja novac za uređenje sobe senzorne za djecu s posebnim potrebama, istaknuo je Luka Kamber, suorganizator "Adventa u Otoku".


Koncert će se održati 14. siječnja. A u humanitarne svrhe će i sav prihod s klizališta koje, poručuju organizatori, ostaje raditi dok god bude interesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!