U Pećinskom parku Grabovača program 'Božićna čarolija'

28.11.2022.

10:24

Autor: T.V./Hina/HRT

Pećinski park Grabovača, ilustracija

Pećinski park Grabovača, ilustracija

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Špilju Samograd Pećinskog parka Grabovača, razgledalo je ove godine više od 12.000 posjetitelja, a u adventskom razdoblju iduću subotu Park priprema za djecu program 'Božićna čarolija'.

- U sklopu 'Božićne čarolije' moći će se besplatno razgledati špilja Samograd, ali i voziti kočijom, te se igrati u Eko dječjem igralištu, Panovom labirintu i u Hobitskoj kućici, rekla je ravnateljica Javne ustanove PP Grabovača Jelena Milković.

Najzanimljivija bi, kaže, mogla biti božićna potraga za blagom, a nagrada je, još uvijek, iznenađenje. Djeca će se moći fotografirati s Djedom Božićnjakom, a bude li obilnog snijega sanjkati i sudjelovati na snješkofestu, izradi najljepšeg snjegovića.

Bogat program Božićne čarolije za posjetitelje će početi 3. prosinca u 15 sati i potrajati do 21 ili 22 sata, a očekuje se više stotina ljudi. Bit će to ujedno za posjetitelje posljednje aktivnosti u Grabovači za ovu godinu, a datum otvaranja lokaliteta za javnost ovisit će o vremenskim uvjetima.

Ravnateljica Milković ističe da je među 12.000 ovogodišnjih posjetitelja, tijekom Mjeseca hrvatske knjige u studenom njih 250 bilo članova knjižnica iz Zagreba, Rijeke, Zadra, Šibenika i lokalnog Perušića, koji su špilju mogli razgledati besplatno s iskaznicama svojih knjižnica. Tu su akciju za čitatelje iz knjižnica osmislili JU Pećinskog parka i Narodna knjižnica Perušić s dvojnim ciljem, poticanja čitanja knjiga, ali i aktivnog boravka u prirodi.

Zbog uspostavljenih dogovora s više nacionalnih parkova i parkova prirode te knjižnica Milković smatra da će idućih godina u povodu Mjeseca hrvatske knjige akcija razgledavanja zaštićenih dijelova prirode zaživjeti na mnogim mjestima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!