07:02 / 02.03.2021.

Autor: Regionalni dnevnik

Stari Grad na Hvaru ove sezone podiže letvicu

Šetnica

Šetnica

Foto: Mirta Šurjak / HRT

Stari Grad na Hvaru, najstarije antičko naselje na Jadranu, priprema se za početak turističke sezone. Obnavlja se šetnica uz more, otvara se preuređeni hotelski kompleks s 4 zvjezdice, a dobroj sezoni nadaju se i privatni iznajmljivači.Teška mehanizacija na svakom koraku. Radi se punom parom. Novi sustav odvodnje aglomeracije Jelsa- Stari Grad najveći je otočni projekt stoljeća. U sklopu njega gradi se i šetnica od Staroga Grada do trajektne luke vrijednosti 473 milijuna kuna.

- Imamo radove na šetnici koja Želite li možda reći: DO SADA nije bila sređena kako treba. Duga je oko kilometar i pol, odsada će dobiti i rasvjetu kako bi turisti na nesmetan način imali adekvatnu povezanost od mjesta do trajektne luke, rekao je Antonio Škarpa, gradonačelnik Staroga Grada. 

S druge strane starogradske uvale preuređuje se hotelski kompleks s bazenima i 4 zvjezdice, koji bi vrata trebao otvoriti početkom ove turističke sezone.

- Grad Stari Grad, TZ Stari Grad, hotelske kuće i svi turistički subjekti radit će na tome da se naši gosti u ovoj sezoni osjećaju što sigurnije i što ugodnije. U smislu toga, povećat ćemo i higijenske standarde na svim javnim plažama i ispred ugostiteljskih objekata, naglašava, govori Antonio Škarpa, gradonačelnik Staroga Grada. 

S prvim proljetnim zrakama sunca vratio se i optimizam među domaće privatne ugostitelje i iznajmljivače.  

- S obzirom na cjepivo i činjenicu da su svi željni putovanja mislim da će ova turistička sezona biti puno bolja, a s obzirom na rezervacije dosad mislim da bi se po brojkama mogli približiti 2019, rekla je Nives Šurjak Brajko, predstavnica privatnih iznajmljivača Vijeća TZ Staroga Grada. 

Korona nasreću nije ubila dobro raspoloženje, ali ni još bolje turističke prognoze. One bi Starom Gradu u ovoj sezoni uistinu mogle donijeti turističke rezultate približne onima prije svjetske pandemije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!