Ukrajinci i Koreničani očistili svoj potok, a ribiči otvorili sezonu

17:18 / 27.05.2022.

Autor: Hrvoje Matejčić/Regionalni dnevnik/HTV

Ukrajinci i Koreničani očistili svoj potok

Ukrajinci i Koreničani očistili svoj potok

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Vrućine koje su nas zahvatile ovih dana mnogi nastoje izbjeći boravkom uz neku rijeku ili potok, gdje se u hladu može uživati u miru ili pak u ribolovu. Koreničani su uz pomoć ondje smještenih osoba iz Ukrajine za svoje goste očistili svoj potok, a ribolovci otvorili sezonu memorijalnim turnirom.

Tri kilometra dug korenički potok mjesto je gdje se mladi rado kupaju, a stariji šetaju. Svake godine, zelenom čistkom, uredi se šetnica i korito potoka.

- Sve je bilo dobro, bilo je puno ljudi svi su jedni drugima pomagali i sve radili čistili i jeli - svi zajedno i sve je bilo dobro, kaže Andrriy Ilkiv iz Lavova."

Skupilo se nekoliko kamiona smeća, a obala potoka sada je uređena. Načelnik općine Plitvička jezera Ante Kovač najavljuje i zanimljiv projekt 'Tesla' - energetski park na bazi svjetla, vode i vjetra.

Do tada u potoku najviše uživaju domaći ribiči i njihovi gosti. Okupili su se na drugom memorijalnom turniru Zuki u čast. Korenički ribiči i njihovi gosti lijepo su se družili, više u prijateljskom nego u sportskom duhu.

- Zajedno s Općinom Plitvička Jezera i Turističkom zajednicom krenuli smo u projekt uređenja obala potoka kako bi se naši mladi naraštaji mogli družiti i možda postati ribiči, kaže Dražan Rogić iz Sportskog ribolovnog društva Matica.

Za one koji žele izbjeći ljetne gužve i omare uz more, Lika je pravo odredište. Ako ste još i ljubitelj ovakvih aktivnosti u netaknutoj divljoj prirodi, tada je Lika za vas i raj na zemlji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!