Izdašne božićnice za umirovljenike slabijeg imovinskog stanja

27.12.2021.

16:21

Autor: Klara Dujmović/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Božićnice za umirovljenike

Božićnice za umirovljenike

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Umag je svojim umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja osigurao božićnice. I to među najvišima u Hrvatskoj, od tisuću do 4 tisuće kuna. Potporu su mogli dobiti svi kojima je mirovina jedini izvor prihoda i manja je od 2 tisuće kuna.

Nakon više od 30 godina rada Hađera Đuričić ima mirovinu 1500 kuna. Suprug i sin su u invalidskoj mirovini. Sve je to nedovoljno da bi preživjeli pa se snalaze. Stoga je i božićnica grada Umaga od 2 i pol tisuće kuna itekako dobrodošla.

- Nije još potrošeno. Malo smo uzeli ribe, malo ćemo napraviti sarme. Dolazi i Nova godina, uglavnom za takve stvari, a malo smo ostavili i za starost, rekla je Hađera Đuričić, umirovljenica iz Umaga.

Potporu grada primilo je 160 umirovljenika. Iz gradskog je proračuna za ovu potporu osigurano oko 330 tisuća kuna.

- Mi smo našim umirovljenicima, koji su doprinijeli razvoju grada, odlučili da ćemo svima koji imaju do tisuću kuna mirovine dati božićnicu od 4 tisuće kuna. Oni koji imaju 1500 do 2500 i oni koji imaju 2 000, dati tisuću kuna božićnice, rekao je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga.

Iduću će godinu božićnicu povećati na 5 tisuća kuna. No, ističu, nije to jedina pomoć koju grad osigurava svojim umirovljenicima. Različitim programima i potporama pomaže im tijekom cijele godine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!