Unatoč sve težem poslovanju, pekar Azgan pomaže onima kojima je najpotrebnije

05.07.2022.

07:45

Autor: Lucija Žeger/T.D./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Pekar Azgan Qenaj

Pekar Azgan Qenaj

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

S dolaskom pandemije životi su nam preko noći postali drukčiji i često znamo reći da ništa nije kao prije. Pekar Azgan Qenaj, unatoč sve težem poslovanju pa i životu, ostaje nepromijenjen. Jednako pomaže, kako prije tako i danas, one kojima je najpotrebnije. 

Pekar Azgan Qenaj živi u Hrvatskoj od 1989. godine. Pekaru je otvorio 1996. godine u Zagrebu i skoro cijeli život je proveo u Hrvatskoj.

- Nažalost, u ovih par mjeseci cijene lutaju i to nije normalno. Gledam, skoro svaki dan cijene idu gore i nije nam lako. I ne znam kako ćemo dalje, naglasio je Qenaj.

Istaknuo je kako najosnovnije za pekare - ulje, brašno, šećer, sol, struja, plin, njihove cijene rastu. 

- Brašno je prije par mjeseci bilo 3 kune, sad je preko 6 kuna. Ulje da ne govorim, od 6,7 kuna sad je 22 kune. Mislim da to uopće nije dobro, naglasio je.

Pojavom krize, primijetio je da ljudi manje kupuju.

- Što se tiče bacanja kruha - ne vjerujem da Hrvati bacaju toliko kruha koliko se baca u drugim zemljama, ali kruh bacaju samo oni neodgovorni. Kruh je svetinja, kruh se ne baca, istaknuo je.

Naglasio je da otkad postoji pekara, kruh koji ostane, dijele potrebitima.

- I to i danas radimo, dijelimo i svi dolaze ujutro, čak svaki dan više i više njih dolazi. Meni je drago da taj kruh nekome dam, nego da ga bacam, rekao je.

Naglasio je kako je već sad teško.

- Borit ćemo se, borit ćemo se, dodao je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!