Proširuje se prostor SUVAG-a u Karlovcu

04.08.2021.

07:01

Autor: Tanja Kuturovac/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Obnova SUVAG-a

Obnova SUVAG-a

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Proširuje se prostor za rad Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG u Karlovcu. U iduće dvije godine uređivat će se potkrovlje zgrade. Radove vrijedne 4,7 milijuna kuna financira Karlovačka županija. 

Vrijeme je godišnjih odmora pa ispred SUVAG-a nije red, kao što je to uobičajeno. No, u svakoj radnoj sobi po jedan je mali pacijent. Četverogodišnji Noa dolazi na terapiju iz Ogulina.

- Noa je zadovoljan, Noa voli doći ovdje, to je samo pokazatelj da je ovdje sve kako treba, rekla je Anica Pribanić iz Ogulina.

Na dan kroz karlovački SUVAG prođe i do 150 korisnika.

- Lista čekanja je evo dugačka, djeca s teškoćama se ranije uključuju, senzibilni smo pa onda da im pružimo sve što možemo što ranije, rekla je Ivana Petrić Štajduhar, logoped.

Zato sve ordinacije rade i ujutro i poslijepodne; korisnici se izmjenjuju svakih pola sata. Novi prostor za rad itekako bi dobro došao. Potpisan je ugovor o obnovi potkrovlja zgrade. 

- Gore se planira urediti prostor gdje bi išla uprava, jedna soba za neurofeedback i senzorna dvorana, s time da bi se onda oslobodio prostor za dva kabineta logopeda i za audiometriju, istaknula je Vesna Pavlačić, ravnateljica SUVAG-a.

Radovi su vrijedni 4,7 milijuna kuna, a financira iz županija. 

- Ponosni smo na to što u ovu ustanovu ne idu samo korisnici Karlovačke županije, već i Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Zagrebačke županije, što zasigurno govori o jednoj velikoj kvaliteti rada ove ustanove, rekla je Vesna Hajsan Dolinar, karlovačka dožupanica.

Radovi će početi sredinom kolovoza, a završiti za dvije godine. Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!