Varaždinski plac proslavio rođendan u velikom stilu

17.09.2023.

07:07

Autor: Goran Damjanić/M.M./Regionalni dnevnik/HRT

Kralj Ferdinand 12. rujna davne 1550. dodijelio je Varaždinu povelju kojom mu dopušta organiziranje tjednih sajmova. To se smatra pretečom današnje Gradske tržnice, pa je itekako veselo i raspjevano bilo na proslavi njezina dana.

Red glazbe i tamburice, red dobre kapljice i gurmanskih specijaliteta. Varaždinski je plac proslavio rođendan u velikom stilu.

- To je ono što čini razliku između nas i trgovačkih centara. Imamo ljude koji vlastite proizvode prodaju, oni su kostur i bit našeg placa, više od 200 ih je. Imamo proces certificiranja gdje dokazujemo da oni prodaju isključivo vlastite proizvode, istaknuo je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin.

A vlastitim su i domaćim proizvodima bile naoružane 22 ekipe koje su privezale pregače i ukrstile kuhače na tradicionalnom natjecanju u pripremi kotlovine.

Svaki je majstor imao neku svoju tajnu kojom je pokušao stvoriti prednost.

Varaždinci i njihov plac ne kriju da se vole javno.

- Ima široki asortiman robe, kvaliteta je dobra i uživamo kad smo na placu, kažu posjetitelji.

Uz dobru atmosferu, za simbolična tri eura Varaždinci su nagradili svoja nepca, ali i učinili dobro djelo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!