Već deset godina Matija izrađuje jaslice kod kuće

25.12.2022.

07:00

Autor: Ivica Grudiček/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Jaslice

Jaslice

Foto: Grgo Jelavic / Pixsell

Već deset godina danas dvadeset trogodišnji Matija Mihalina iz Tužnoga izrađuje jaslice kod kuće. Svake ga godine pratimo - krenuo je iz svoje sobe, pa se proširio na dnevnu, a ove je godine jaslice "produžio" na terasu i dvorište.

Prije deset godina Matija Mihalina iz Tužnoga odlučio je u svojoj sobi napraviti - božićne jaslice. Polako je izrezivao, lijepio, gipsao i u dvadesetak kvadrata stvorio Betlehem u malom.

- Zaljubio sam se od malena, moji su mi usadili tu tradiciju - Božić, Badnjak, i tako je meni došla volja, vidio sam da ljudi nemaj vremena, a ja imam vremena i napretek, naglasio je Matija Mihalina iz Tužnog.

Roditelji, manjku prostora unatoč Matiju od početka podržavaju.

- Podupiremo to i nek se tradicija u našem selu održava, naglašava Predrag Mihalina iz Tužnog, rekao je.

Prošle godine osim u spavaćoj sobi - jaslice je napravio i u dnevnom boravku. U kući mjesta više nema pa je jaslice proširio na dvorište. Nakon nekoliko dana - mega jaslice su završene.

Najviše je tu paleta, pa razne daske, borovina, bačve, pa boje je dosta otišlo. Što kažu mještani, obitelj - ne smeta im? Ma ne znaju da to volim, a mještani su već pitali jesi složili,govori Matija Mihalina iz Tužnog.

A nove je jaslice među prvima razgledao osamdesetogodišnji harmonikaš Ivan Hosni, zvani "Grga”.

Kako će biti dogodine Matiju nismo ni pitali. Jer sigurno će nas opet iznenaditi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!