Vela Luka za Olivera

30.07.2022.

20:49

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/HRT

Vela Luka za Olivera

Vela Luka za Olivera

Foto: Dnevnik / HRT

Glazbena legenda, Oliver Dragojević, već četvrtu godinu nije s nama. Tjedan pun događaja Oliveru u čast zaokružio je koncert na velolučkoj rivi. Odjekivale su njegove pjesme koje i dalje u srcima i mislima obožavatelja imaju status evergreena.

Bila je to atmosfera za pamćenje. Gorjela je sinoć Vela Luka za njega - jednog jedinstvenog Olivera Dragojevića. Samo Oliver može izazvati ovakve emocije, slažu se svi. Brodice, baklje, dronovi, publika na nogama i prijatelji glazbenici na pozornici.

- Veličanstveno je, baš komentiramo da će se Vela Luka potopiti, koliko je "svita došlo", rekla je pjevačica Zorica Kondža.

- Deset centimetara sam iznad zemlje, nešto nestvarno, čini mi se kao da je živ, rekla je pjevačica Doris Dragović.

- Skupilo se sve što treba da večer bude kakva treba biti, mene osobno sjeća na dragoga prijatelja, rekao je pjevač Petar Grašo.

- Sve je rečeno kroz njega kao glazbenika, njegove pjesme koje će ostati generacijama, ljubav koju nam je ostavio. Glazba sve govori - slavimo ga i ljubimo ga, rekao je pjevač Tedi Spalato.

Svaku notu i stih znaju i prenose publici i mlade glazbene snage.

- Toliko je lijepo biti ovdje prisutan, toliko je cijela ova atmosfera najbolja na svijetu. Volio bih da se to ponavlja svake godine, rekao je pjevač Matija Cvek.

- Predivno je, ja ne želim da ovo nikada prestane. Želim uvijek biti dio ove prekrasne ekipe, rekla je pjevačica Sabrina Hebiri.

Ovo je koncert koji se ne propušta. Rezervacije smještaja obavljaju se mjesecima unaprijed. Neponovljiv, jedinstven glazbenik i jednostavan čovjek - dovoljno je tek nekoliko riječi da svi znaju i prepoznaju svu veličinu Olivera Dragojevića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!