Venezuelu zamijenio Hrvatskom: "Cijenite što imate!"

11.12.2021.

09:29

Autor: Kod nas doma/HTV

Popiño, cirkusant iz Venezuele, zaljubio se u Lijepu našu i odlučio živjeti na zagrebačkoj adresi.

Popiño, cirkusant iz Venezuele, zaljubio se u Lijepu našu i odlučio živjeti na zagrebačkoj adresi.

Foto: Kod nas doma / HRT

Ako ste ga, kao ekipa HTV-ove emisije Kod nas doma, sreli na semaforu, zasigurno ste uživali u minuti cirkuskog nastupa ili vas je nasmijavao trikovima iz predstave koju igra za malu i veliku djecu. On je Popiño, cirkusant iz Venezuele koji se zaljubio u Lijepu našu i odlučio živjeti na zagrebačkoj adresi.

Živi putujući svijetom, a jedino zanimljivije od njegovih zgoda i nezgoda svjetske lutalice je - njegovo ime.

U transformaciji iz Latinoamerikanca u domaćeg dečka iz Zagreba pomogli su zaljubljenost u burek - koji svakodnevno konzumira te očaranost Sljemenom i snijegom kojeg je prije vidio samo na televiziji.

Najviše mu se ipak sviđaju naši ljudi, s kojima je ponajviše u komunikaciji tijekom predstava ili kratkih performansa na ulici.

Venezuela je, kaže, zemlja vječnog ljeta i veselog naroda koji voli uživati u pjesmi i plesu. Problem s kojim se susreću je kriminal.

Zagrebačke ulice su već godinu i pol njegov dom. Danas na njima okuplja i druge cirkusante iz Latinske Amerike. I živi svoj san - san slobodnog umjetnika čija kuća je svijet. 

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!