Veza s oženjenim muškarcem

02.02.2021.

11:39

Autor: Kod nas doma/HTV

Psihoterapeutkinja Nataša Barolin Belić  o vezi s oženjenim muškarcem

Psihoterapeutkinja Nataša Barolin Belić o vezi s oženjenim muškarcem

Foto: Kod nas doma / HRT

Već odavno svi znamo da je zabranjeno voće – najslađe voće. U kategoriju zabranjenog voća svakako bismo svrstali i vezu s oženjenim muškarcem – no, isplati li se riskirati?

Psihoterapeutkinja Nataša Barolin Belić objašnjava razloge radi kojih se žene upuštaju u vezu s oženjenim muškarcem i zašto im je teško izaći iz takve veze.

Statistike pokazuju da će rijetko koji muškarac zaista ostaviti svoju ženu:

- Iz mog iskustva, činjenica je da ti muškarci vole i jednu i drugu ženu. Ipak, sa ženom ga veže zajednička mladost, zajedničko stjecanje, ako su tu još i djeca i imovina – puno toga postoji. Obitelj je puno više toga nego ‘samo žena’, i onda ostanu i ne odlaze, priča Nataša.

Nitko ne želi biti “druga violina”, ipak puno žena ostaje u takvim vezama. Zašto je to tako?

- Te veze su izuzetno nabijene emocijama, baš zato što su skrivene, kaže Nataša i objašnjava kako su najčešći razlozi godine i emocije uložene u taj odnos, nada da će muškarac ipak ostaviti svoju ženu, kao i strah od samoće.

Kako krenuti dalje nakon takve veze i vjerovati da će sljedeći muškarac biti drugačiji?

- Jako je teško krenuti dalje, treba ići dan po dan. Jako je dobro pronaći neku osobu od povjerenja koja može biti tu kad se dogodi kriza, kada ženu povuče želja da mu se vrati, kaže Nataša i dodaje da treba biti svjestan da taj proces nije lak i da može biti bolan.

- Treba ići polako, s puno razumijevanja i nježnosti prema sebi.

Pogledajte razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!