Vjenčanja u doba pandemije

20:12 / 28.08.2021.

Autor: Ivana Brailo Drnas/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Dubrovnik odredište za mladence

Dubrovnik odredište za mladence

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

I dok se ova turistička sezona smatra velikim uspjehom u pandemijskom vremenu, pojedini segmenti na krajnjem jugu ipak trpe gubitke. Među njima su organizatori stranih vjenčanja. Dubrovnik je i dalje visoko na listi omiljenih odredišta za buduće mladence, no promjenjiva epidemiološka situacija planiranje vjenčanja učinila je neizvjesnim.

Ovaj je mladi britanski par sudbonosno "da" odlučio izgovoriti upravo u Dubrovniku, u jedinstvenom ambijentu palače Sponza.

- Zaljubili smo se u grad dok smo bili na odmoru i zaključili da je savršen za vjenčanje. Uzbuđen sam i nervozan, govori Kyle, Ujedinjeno Kraljevstvo.

- Veoma sam uzbuđena. Prošle godine odgodili smo vjenčanje i prekrasan je osjećaj biti ovdje sa svim našim prijateljima i obitelji, rekla je Nicola, Ujedinjeno Kraljevstvo.

No, broj stranih vjenčanja nije ni približan onome iz vremena prije pandemije.

- Lani, nakon što je krenula pandemija, mi smo odradili jedno vjenčanje, znači, toliko o sezoni. A ove godine u najavi je bilo jako puno vjenčanja, a jedna trećina će se odraditi, govori Mia Pušić, organizatorica vjenčanja.

- U usporedbi s prošlom sezonom ova je izvrsna. Porast za mene je tisuću posto, naglašava Mišo Sorić, snimatelj vjenčanja.

Organiziranje vjenčanja dugotrajan je posao, a epidemiološke mjere podložne su promjenama svakih nekoliko tjedana, stoga organizatori smatraju da je godina lošija čak i od prošle.

- Jednostavno, zbog te nesigurnosti, velika većina klijenata odlučila je, nažalost, ili otkazati, ili prebaciti za 2022., govori Ines Nanić, predsjednica Strukovne grupe organizatora vjenčanja ŽK Dubrovnik.

Pa ipak, Dubrovnik je u posljednjih desetak godina jedno od najpopularnijih odredišta za vjenčanja i sasvim sigurno će to i dalje biti.

- Nudimo doista sve, od vjenčanje u Konavlima u vinariji, do vjenčanja na napuštenom otoku, do vjenčanja na hotelskoj terasi, na plaži, na vidikovcu, srednjovjekovnoj tvrđavi. Tu doista ima toliko opcija koje rijetko, rijetko tko nudi, naglašava Nanić.

Ljubav u doba pandemije ipak budi nadu u bolje sutra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!