Kraj parking muka vlasnika apartmana u Barbarigi

15.06.2022.

17:31

Autor: Jasminka Kalčić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Problemi naplate parkinga u Barbarigi

Problemi naplate parkinga u Barbarigi

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Devet godina vlasnici apartmana u turističkom naselju Barbariga nedaleko od Vodnjana muku su mučili s naplatom parkirališta. Ispred svojih apartmana morali su plaćati parkirališna mjesta koja im je naplaćivala privatna tvrtka. Zbog toga su prosvjedovali, sve je završilo na sudu i čini se da je sada njihovoj muci došao kraj.

Janez Gomzi jedan je od povremenih stanovnika Barbarige. Kada su 80-tih godina on i ostali kupili apartmane, kupili su i parkirališna mjesta, ali im to nije uvedeno u zemljišne knjige, kaže. Tvrtku za naplatu parkiranja to nije zanimalo i započela je s naplatom mjesta ispred apartmana. 

- Nažalost, ima puno ljudi koji su plaćali, neki su čak i kupili parking prostor, sve u želji da imaju neki svoj mir, ali, da nije nitko platio, da nije nitko ništa kupio, B parking i njegovi patroni bi se pokupili odavde brzo, istaknuo je Janez Gomzi iz Slovenije.

No, mnogi su vlasnici tražili svoju pravdu na sudu, a nedavno je, čini se, priči došao kraj. Ustavni je sud rekao ne naplati jer je Grad Vodnjan nije odobrio.

- Nije bilo odluke Grada, niti odluke MUP-a, suglasnosti da oni to mogu obavljati i jednostavno, kad smo dobili takvu odluku od Ustavnog suda poslali smo zabranu, odvjetničku zabranu, zabranu organizacije i naplate parkinga, naglasio je Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Vodnjana.

Tvrtka za naplatu parkiranja na naše upite nije reagirala, no kažu u Barbarigi novih naplata nema. Ali, naš sugovornik s početka priče ističe da od starih dugovanja ne odustaju.

- Čak se ne poštuje ni odluka Ustavnoga suda. Oni mi i dalje šalju opomene, prijetnje sa sudom, ako ne platim parking prostor, dodao je Gomzi.

Ipak, ova je sezona, izgleda, mirnije počela. Naravno, ako u međuvremenu ne počnu nove naplate, ne krenu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!