10:58 / 19.02.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Voziti taksi usred sezone: "Neke situacije trebaju oznake 16+ ili 18+"

Scenariji brojnih filmova inspirirani su upravo vožnjama u taksiju

Scenariji brojnih filmova inspirirani su upravo vožnjama u taksiju

Foto: Kod nas doma / HRT

Scenariji brojnih filmova inspirirani su upravo vožnjama u taksiju – naravno, to nije slučajno. Vozeći različite ljude, taksisti se zaista nagledaju svega i dožive razne zanimljive situacije.

To vrlo dobro zna Mario Čupić, inače televizijski snimatelj, koji povremeno vozi taksi.

- Trebao sam nešto drugo da se odmorim od svog posla, kaže Mario i nastavlja: "Počeo sam voziti taksi na nagovor prijateljice. To je jedna potpuno drugačija priča, svaki dan neke nove situacije za koje ne možeš vjerovati da ti se događaju."

Mario je proveo nekoliko ljetnih mjeseci vozeći taksi u Dubrovniku, a sva zanimljiva iskustva koja je tada proživio navela su ga da sve stavi na papir i napiše knjigu "22 vožnje".

- Vjerojatno ju nikad sam ne bih napisao, da prijatelji nisu inzistirali da sve te priče koje su se dogodile stavim na papir. Da nije korone, vjerojatno ju ne bih ni napisao, priča Mario.

Dubrovačka ljetna sezona u kojoj je Mario vozio bila je potpuno ludilo. Kaže da je određene situacije morao izostaviti:

- Neke situacije nisu za knjigu – trebala bi knjiga imati one oznake 16+ ili 18+, sa smijehom objašnjava Mario.

Uz sve suputnike koje je dosad imao, Mariju je jedan od najdražih ipak – plišani zec.

- Imao sam par Poljaka čija je kćer zaboravila plišanog zeca u hotelu. Trebalo se hitno vratiti po njega, pa sam ga stavio na suvozačko sjedalo, stavio mu pojas, napravio par fotografija tog zeca i u vožnji sam pričao s njim – to nije baš izgledalo najpametnije, smije se.

Mario je imao priliku voziti putnike sa svih kontinenata, pa kaže da im se običaji uvelike razlikuju:

- Ako vam Japanac ostavi kunu bakšiša, to je čudo. S druge strane, imate Ruse koji ne pitaju koliko nešto košta!

Marijeva knjiga prikazuje samo 22 dogodovštine, a većina ih ipak ih ostaje u njegovoj glavi. Zato treba biti oprezan kad se sjeda u taksi – možda baš njega vozi jedan snimatelj koji ima "oko za pisanje".

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!