Vukovarski etno sajam ove godine privukao rekordan broj izlagača

25.09.2021.

21:09

Autor: Ines Milanković/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Etno sajam

Etno sajam

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Vukovaru se održava 14. etno sajam. U gradu na Dunavu pripremljen je bogat program - održat će se festival domaćega piva, susreti folklornih društava, besplatne turističke ture gradom, koncerti i prigodne radionice za najmlađe posjetitelje, a sajam je ove godine - privukao rekordan broj izlagača.

Zrele su bundeve, a spremna je i zimnica - sve miriše na obilje i radost. Stigla nam je jesen koja je u svom šarenilu idealna za sajmove. Na ovom vukovarskom nudi se za svakoga ponešto. 


- Meni tu uvijek bude super, ako nije dobra atmosfera, onda je napravim. Sviđa mi se ovdje doći, kaže Samson Andabaka (OPG Andabaka, Otok). Promet je, kaže, OK.


- Obično prodajem po 220 kn, a sad sam napravio neku akciju - 200 kn, dodaje.


- Imamo sve svoje. Svoju mini siranu, svoje stado, svoje polje, svojom hranom hranimo, tako da u konačnici dolazimo s finalnim proizvodom - kozjim sirom, kaže Vinko Perković (OPG Perković, Retkovci).


U bogatoj ponudi pronašli smo i inovativne proizvode - zeleni ajvar ili Maliđano. 


- Proizvodimo ga jedno dvije godine i iznenadili smo se koliko su pozitivne reakcije na njega, kaže Gordana Grabar (OPG Grabar, Baranja). Atmosfera u Vukovaru odlična je, kao i svake godine, dodaje.


- U ova tri iduća dana pripremili smo raznovrstan program za sve uzraste, od radionica za djecu, za odrasle, koncerte tamburaških sastava, KUD-ova..., ističe direktorica TZ Vukovar Marina Sekulić.


14. vukovarski etno sajam traje do nedjelje, a vikend je rezerviran za koncerte i kušanje domaćih craft piva. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!