Velika donacija za obitelj koja živi u preuređenoj staji

12.01.2022.

07:00

Autor: Ružica Divac Borovečki/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Za obitelj Bolšec-Treća sreća!

Za obitelj Bolšec-Treća sreća!

Foto: Dnevnik / HRT

Za obitelj Bolšec iz Zlatara vrijedi ona - treća sreća! Nakon što je grad u dva navrata počinjao humanitarnu akciju prikupljanja novca za gradnju nove kuće za peteročlanu obitelj koja živi u preuređenoj staji bez kupaonice - sinoć je stigla vijest o velikoj donaciji.

Dom obitelji Bolšec trošna je kućica koja se nakrivila. Vjetar puše kroz zidove. Tri djevojčice odrastaju bez kupaonice. 

No jutros je ovdje vladala iznimna sreća! Nakon desetak dana medijske kampanje za humanitarnu akciju "Veliko srce za topli dom" stigla je velika donacija.

- Javila se Požgaj Grupa, da je vlasnik Nikola Požgaj odlučio donirati cijelu drvenu kuću, rekla je Jasenka Auguštan Pentek, gradonačelnica Zlatara.

Obitelj je presretna i još u šoku.

- Nadamo se da će djeca imati krov nad glavom, to je najbitnije. Ovo je šok danas, moram si ovaj dan zapamtiti, naglasila je Štefica Bolšec iz Zlatara.

Roditelji su nezaposleni, ocu je oduzeta poslovna sposobnost, ali čini sve što može za svoje djevojčice - Ivanu, Valentinu i Petru. 

- Da nema te djece, ne bi mene bilo tu. Trudite se? Da, bavim se poljoprivredom, bavim se šumom, pomažem ako me tko treba, idem po mesarima, pomažem, govori Tomislav Bolšec.

Akcija pomoći ovoj obitelji počinjala je dva puta u turbulentnim vremenima, prvi put prije početka pandemije, drugi put uoči petrinjskog potresa pa je bila neuspješna. Treći se put uključilo puno aktera - županija, župa, novinari, medijski poznati humanitarci. Među njima najviše Kristina Kovačević.

- Odlučila sam kontaktirati sve medije koje poznajem da pomognemo sagraditi ovoj obitelji kuću jer su oni zaista u potrebi, govori Kristina Kovačević, humanitarka, Mamin blog.

Trud se isplatio. Donator za kuću se javio, no akcija se nastavlja jer potreban je novac za pripremu gradilišta i uređenje kuće. Grad Zlatar sređuje dozvole i projekt te je otvorio poseban žiro račun za donacije.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!