Za uređenost i ljepotu Osijeka zaslužno "Zelenilo"

21.08.2021.

07:00

Autor: Melita Homa/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

Za uređenost i ljepotu Osijeka zaslužno "Zelenilo"

Za uređenost i ljepotu Osijeka zaslužno "Zelenilo"

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Svakoga dana u drugoj gradskoj četvrti, a sve kako bi grad bio što ljepši i uređeniji, djelatnici UNIKOM-a rade punom parom. Trava se kosi i odmah uklanja.

- Kad Zelenilo napravi svoj dio posla, odmah nakon njih ide higijena i odmah počiste zeleni otpad koji su ovi ostavili iza sebe, to do sada nije bio slučaj. Zbog toga se znalo dogoditi da po nekoliko dana nakon što Zelenilo odradi svoj dio posla, ostane zelenog otpada po gradu Osijeku, priča Tatjana Elez, voditeljica komunikacija u UNIKOM-u.


Sve se odmah čisti. Primijetili su to i građani.


- Od velike je važnosti svaki njihov komentar, svaka njihova primjedba jer uvijek kažemo da su naši sugrađani najvažniji monitoring koji nam javljaju s terena određene probleme koji im smetaju, i mi sukladno našim mogućnostima izlazimo na teren i to rješavamo, objašnjava Elez.


Vrijedne ruke ovih žena uređivale su mladi park u Donjem gradu. Na vrelom ljetnom suncu nije nimalo lako raditi. Zatekli smo ih kako od korova čiste šljunčane staze.


- Ima posla i često se znamo vraćati na iste lokacije jer korijenje je duboko, ove kiše pogoduju da više korijenja ima i da trava brže raste, rekla je Nataša Malbaša, djelatnica UNIKOM-a.


Na taj će se način prema tjednom rasporedu pročešljati cijeli grad, te redovito održavati i čistiti sve javne i zelene površine, cvjetne gredice i dječja igrališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!