Zadar ima blagdansko drvo napravljeno od knjiga

28.12.2022.

07:09

Autor: Melita Šare/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Jela od knjiga

Jela od knjiga

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ovih dana mladi u Zadru vole snimiti "selfi" (ili sebić) na jednom ne baš uobičajenom mjestu za fotografiranje. Naime, u zadarskoj Znanstvenoj knjižnici - kreativne knjižničarke napravile su "knjigojelku", visoku dva metra, koja plijeni pozornost i oduševljava na društvenim mrežama.

Kreativke priznaju da su malo "ćirnule" na Tik-tok. Ali bez obzira na to, njihova je jela zasigurno ovih dana jedinstvena u Zadru.

- Ima medicinskih enciklopedija, ima nešto beletristike i ima dosta slikovnica koje smo ukomponirali, navela je Sanja Martinović, dipl. knjižničarka.

Ni same ne znaju koliko su knjiga ugradile u jedinstvenu novogodišnju instalaciju. Cijeli jedan radni dan su je gradile i dobro se zabavile. Od enciklopedija likovne umjetnosti do slikovnica.

- Da ja sad iščupam jednu enciklopediju likovnih umjetnosti bi li se urušio?, upitala je novinarka HRT-a Melita Šare.

- Vjerujem da bi, mada imamo temelj unutar jelke, stavili smo stolac da bolje drži, pdgpvprila je Ivana Dobrović, dipl. knjižničarka.

Dogodila se i nezgoda sa studenticama - božićno drvo skoro se srušilo kao domino.

- Naišla sam na jednu situaciju gdje su dvije djevojke sjele na pod i listaju neku knjigu. Ja sam ih pitala odakle ta knjiga, mislila sam možda iz fonda pa da sjede tu i čitaju. Međutim, one su rekle ne, uzele smo ih s bora. A ja pitam pa kako, a one odgovaraju - izvukle smo, prepričaja je situaciju knjižničarka Martinović.

Srećom nisu posegnule za nekom debljom knjigom na dnu pa se jelka nije urušila.

Dogodine ove kreativke već planiraju nešto novo i originalno kako bi iznenadile knjigoljupce i dobile što više lajkova svojih studenata, posjetitelja ove čitaonice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!