Zadarska dica prava košarkaška poslastica

30.12.2021.

14:02

Autor: Žana Ljuština/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Zadarska dica

Zadarska dica

Foto: Dnevnik / HRT

Na adventskoj kućici Zadarska dica prava košarkaška poslastica, i to humanitarnog karaktera. Postavljen je koš na kojem su Zadrani preciznost odmjerili sa sjajnim Markom Popovićem. Plaćalo se 20 kuna, a nagrada je bila njegov dres. Ali glavni cilj bio je prikupiti što više novca za liječenje 15-godišnje Petre Adžić iz Starigrada koja je nedavno doživjela moždani udar te je hitno prebačena na liječenje u Zagreb. 

Veliko je srce ekipe sa štanda Zadarska dica. Već su pomagali Domu za nezbrinutu djecu, udruzi za Downov sindrom, Cukrićima, prikupljali su i sredstva za inzulinsku pumpu.

-Advent je vrijeme darivanja, pomaganja jedni drugima i to nas je potaklo da pomognemo Petri u njezinoj borbi, naglašava Krševan Santini, jedan od organizatora akcije.

A kako najbolje privući publiku u gradu košarke nego igrom pod obručima.

- Pokušavamo tako prikupiti sredstva za Petru. Što više to bolje, ističe.

Dvadeset kuna bilo je potrebno uplatiti za sudjelovanje u igri. Tko postigne dva koša zaredom, pod uvjetom da Marko ne uspije ubaciti, ide u finale natjecanja i osvaja Markov dres.

- Nikad nije problem sudjelovati u ovakvim akcijama kad mi vrijeme dopušta. Zadovoljan sam i sretan što mogu sudjelovati u svom gradu, govori Marko Popović, bivši košarkaš.

Za Marka lak zadatak, za Zadrane baš i nije. Ali trud svih prisutnih mora se pohvaliti.

- Moramo sudjelovati, humanitarno je i baš lijepo, naglašava Frane Fatović, sudionik akcije.

Bilo je tu i bivših košarkaša koje, istina, lopta ovaj put nije slušala.

Na mladima svijet ostaje, dokaz je Miho, inače nogometaš Zadra.  

No ovo je akcija u kojoj je najvažnije bilo sudjelovati. Za Petru, petnaestogodišnjakinju, kojoj je svaka pomoć dobrodošla.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!