Zagrebački kralj rock'n'rolla među 5 najboljih Elvisovih interpretatora u svijetu

11.10.2021.

08:53

Autor: Nika Jelavić/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

Zagrebački Elvis Presley jedan od najboljih u svijetu

Zagrebački Elvis Presley jedan od najboljih u svijetu

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Steve Morgans godinama oduševljava domaću i stranu publiku izvođenjem hitova Elvisa Presleyja. Dok imitatori oponašaju Elvisove pokrete, modni izričaj i glas, Steve Morgans nešto je sasvim drugo. Zbog svog umijeća uvršten je među pet najboljih Elvisovih interpretatora u svijetu.

Zovu ga zagrebačkim Elvisom i kraljem rock'n'rolla. Kada ovaj nagrađivani interpretator Elvisa Presleyja zajedno s bendom stane na pozornicu, oduševljenje publike ne prestaje.


- Imamo jako puno uspjeha, i mogu reći da gdje god nastupamo svih godina, odaziv je velik, publika uživa i mogu reći da sam veoma ponosan što mi nikad u životu nitko nije rekao upravo to "kako ga dobro imitiraš", nego "otkud ti taj glas?", priča Steve Morgans.


- Uvijek sam bio tako glazbeno nadaren, svirao sam usnu harmoniku kad sam bio klinac, pa gitaru, ali kad sam vidio prvi Elvisov film, onda sam rekao - želim pjevati. To je bilo s 11 godina, prisjeća se.


Steve je najveću karijeru ostvario u Njemačkoj, gdje je odnio titulu "Najboljeg glasa Elvisa Presleyja u Europi".


- Nakon toga sam proglašen jednim od pet najboljih u svijetu i to je to, onda je krenulo samo od sebe. Moram reći da najbolje glazbenike koje sam ikad imao, da su danas ovdje, kaže Steve Morgans.

U svojoj pjevačkoj karijeri Steve veliku važnost pridaje nagradi koju ponosno nosi na ruci.


- To sam dobio od Elvis Presley Fan Cluba Europe kad sam pobijedio za najbolji glas. Takvih prstena ima samo četiri na svijetu. Originalni je, normalno, bio Elvisov, koji je nosio na Hawaii showu, na Havajima. To mi je jedno od najvećih priznanja, ističe Steve.


Članovi benda svestrani su glazbenici koji imaju samostalne karijere u raznim područjima, a sve ih veže ljubav prema Elvisu i njegovoj ostavštini.


- Radimo Elvisov repertoar od njegovih nastupa u Las Vegasu. Tu su pjesme od My Way pa do Bring it on home. On je sve pjevao, sve, i mi radimo upravo taj aranžman, tako da nije samo Elvis u pitanju, nego njegov glas i njegov način na koji je on to pjevao, ali raznorazne pjesme, ne samo njegove, objašnjava Morgans.


- Elvisa sam otkrio s nekakvih 6 godina i otad ga stalno slušam tako da sam imao sreću upoznati Stevea i stvarno se baviti ovime što volim. Steve je super lik, zabavan, zabavlja i nas i publiku. Sa Steveom radim već nekih 14 godina i ne bih toliko dugo da nije toliko dobro, opisuje Zvonimir Kropek.


Ovi iskusni glazbenici uživaju u oživljavanju Elvisova duha te svojom energijom, atraktivnim nastupom i jedinstvenim zvukom ne prestaju osvajati publiku.

 

- Ovaj bend je super, sastavljen je od profesionalnih glazbenika. Ono što je zapravo važno za ovu trenutačnu situaciju jest to što smo u krnjem sastavu, inače nas je osmero. Petorica plus trojica iz brasa - trombon, truba i saksofon, inače sviram trombon u bendu, rekao je Marin Rabadan.


- Na pozornici želimo predstaviti ono što je Elvis radio u Las Vegasu najbolje i najbliže što možemo, da ljudi vide to što nisu imali nikad prilike doživjeti. To je naš posao, svi uživamo u tome, i nadajmo se da ćemo još mnogo, mnogo godina to raditi i uživati, zaključio je Steve Morgans.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!