Volonteri uljepšavaju žene na njihovim radnim mjestima

24.02.2022.

07:00

Autor: Ana Vulić/Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Projekt osječke udruge "Essekerke"

Projekt osječke udruge "Essekerke"

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Žene u medicinskom sektoru posljednje dvije godine naše su heroine, stoga su zaslužile malo predaha i vremena za uljepšavanje. Vizažistica iz osječke udruge "Essekerke" uz pomoć svojih kolega, osmislila je projekt uljepšavanja žena na radnom mjestu, a potom će organizirati fotografiranje. Glavna je zamisao predstaviti "obične žene", a sve rade volonterski. 

Nakon gotovo dvije godine neprestane borbe s koronavirusom, doktorica Drenjančević svoj početak radnog dana započela je neuobičajeno - češljevima i rumenilom. 

- Ovo nije moje inače radno okružje, u tom smislu uljepšavanje, svakako da ova inicijativa u smislu u našem gradu je dobrodošla posebno u ovim vremenima koji nisu baš vesela, ističe specijalist anesteziolog u KBC-u Osijek, Ivana Haršanji-Drenjačević

Da bi dolazak na posao ipak bio veseliji, tu je frizer i make up umjetnica s kojom upoznajemo obične žene na njihovim poslovima.

- Jednostavno sam htjela pokazati našim Osječanima koliko naše žene pridonose samom gradu i ljepoti našeg grada i koliko su lijepe u svom poslu koji rade, ističe vizažistica i osnivačica Udruge "Essekerke" Kristina Vajda.  

Dio ljepote je i u kosi. Našoj tonskoj tehničarki Mirti, kombi je radno mjesto pa joj je "brzopotezna" frizura najdraža.

- Imam sreće što je kosa kuštrava pa onda to samo malo protresem i juriš dalje. Svaka žena voli biti dočarana i lijepa, tako da je ovo prekrasna inicijativa i stvarno stavlja osmijeh na lice, kaže tonska tehničarka HRT-a Mirta Maletić

- Trendovi i moda uvelike ide na ruku našim klijenticama i olakšavaju im zapravo da svaka žena može uistinu biti lijepa svaki dan na svom radnom mjestu, ističe frizer Tibor Vidaković. 

Markov je posao u ovoj inicijativi zabilježiti emocije. 

- Na ženi osim osmijeha, najljepše su njezine oči, tako da trebamo malo pričekati da se gospođa malo opusti, što mi kažemo da postane spontana i onda da možemo pravi taj sjaj u očima uhvatiti fotoaparatom, ističe amaterski fotograf Marko Bolić

Sve "uhvaćene" fotografije bit će objedinjene izložbom 8. ožujka kada žene slave svoj dan. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!