"Zajednička radost u kreativnosti"

04.05.2021.

06:58

Autor: Franka Jović Tonkli/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Kreativna radionica

Kreativna radionica

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U vrijeme korone posebno je teško djeci i mladima s poteškoćama jer ostali su, često bez jedine radosti, svojih kreativnih radionica. No, splitska Udruga osoba s cerebralnom paralizom "Srce" doskočila je i virusu, radionice su održavali na daljinu, a otkad su druženja postala moguća, imaju ih dvostruko jer su polaznike podijelili u manje skupine. 

Sve što su na radionicama unatrag godinu dana izradili, izložili su u Klubu Zona. I to ne slučajno u svibnju, žele, naime, obilježiti sve što im je bitno - Svetoga Duju, Majčin dan, Dan obitelji, ali i Dan cerebralne paralize.

Stvaralo se neumorno. No, svakoga će dirnuti izložba "Zajednička radost u kreativnosti". Zahvaljujući "Srcu" sedamdeset i sedmero mladih u dobi od 18 do 40 godina pohađa glazbene, likovne, dramske radionice, trenira boćanje i kuglanje, prima fizikalnu terapiju i psihološku pomoć. Ipak, jedan problem muči ih desetljećima.

- Nemamo adekvatan prostor ni za rad ni adekvatan WC, pogotovo za djecu, momke i cure koji su u kolicima. Trebao bi nam nekakav prostor gdje bi mi, danas, sutra, poslije naše smrti, njih ipak na jedan način osigurali. Teško je, ali mi smo mame uporne, čvrste, tvrde, nećemo tako lako odustati od toga, rekla je predsjednica Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce iz Splita Dajana Škrobica.

Izborno je vrijeme, pa su udrugu Srce posjećivali i kandidati za splitskoga gradonačelnika. Obećavalo se, a ljude se drži za riječ.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!