Zaklada "Hrvatska za djecu" omogućila je obitelj Rozić da napokon uživa na odmoru

12:56 / 19.06.2022.

Autor: Žana Ljuština/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

 "Hrvatska za djecu"

"Hrvatska za djecu"

Foto: Dnevnik / HRT

U sklopu projekta Zaklade "Hrvatska za djecu" pod nazivom "I ja putujem", dvije višečlane obitelji na odmoru su u Zatonu kod Zadra. Troškove putovanja i džeparac osigurala je Zaklada. Projekt je osmišljen zbog teških uvjeta života brojnih obitelji u Hrvatskoj i činjenice da je mnogim mališanima boravak na moru ili putovanje izvan prebivališta neispunjeni san.

Obitelj Rozić iz Požege u Zatonu je prvi put. Maja i Mario i njihovo četvero djece ovdje će provesti sljedećih tjedan dana - stigli su baš na 11. godišnjicu braka, a sve na trošak Zaklade "Hrvatska za djecu".

- Povjerenstvo unutar Zaklade procjenjuje prijavljene kandidate, oni moraju napisati pismo, "Pismo mom djetetu" iz kojeg iščitavamo koliko to obitelji znači, poručila je upraviteljica Zaklade "Hrvatska za djecu" Renata Gubić.

Autor pisma je tata Mario. O detaljima pisma poslije, prvo se treba odvesti do kućice u kojoj će Rozići živjeti sljedećih tjedan dana.

- Super nismo nikad bili u ovakvom smještaju, baš sam zahvalna i sretna, naglasila je majka Maja Rozić.

Još sretnija bila su djeca kada su stigla na bazen.

- Jedva sam čekala cijeli dan skočiti u bazen, rekla je Viktorija Rozić.

- Baš je super plivati u bazenu, dodao je Andrija Rozić.

Ni plivanja ni odmora za obitelj Rozić u kojoj je zaposlen samo otac ne bi bilo bez već spomenutog pisma u kojem je na vrlo emotivan način dočarana ljubav oca prema svojoj djeci.

- Glavna poruka pisma je da od njih očekujem da ostanu dobri i da budu zadovoljni onim što u životu budu radili. Ništa mi drugo ne treba nego da su sretni, kazao je otac Mario Rozić.

Kao najmlađa Olivija prvog dana odmora.

- Vjerujemo da će ponijeti kući pregršt nezaboravnih događaja, istaknuo je voditelj marketinga turističko-ugostiteljske tvrtke Frane Skoblar.

Također i uživati u lokalnim znamenitostima pa da odmor bude i edukativna nadogradnja, posebno mališanima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!