15:37 / 23.01.2021.

Autor: HRT

Zaljubili se volontirajući u Petrinji

Priče volontera

Priče volontera

Foto: HRT / HRT

Ranjeni grad, prazan, tek snijeg koji se lagano ruši sa stabala parka u centru Petrinje daje neki znak života, neki neobičan mir. Dašak nade u bolje sutra donose volonteri iz raznih dijelova Hrvatske i svaki od njih ima svoju priču.

Danijel Barukčić danju volontira, a noću slika. U svoje slike pretočio je svoje viđenje trenutne situacije u Petrinji:

- Ovih dana sam se malo tome posvetio i naslikao sam par scena Petrinje nakon potresa. Želim prikazati sve one godine neodržavanja, sve ono loše što se tek sada vidi, kaže.


S njim se slaže i njegov najbolji prijatelj i pjesnik Simbad Hadžić.

Mogu biti zadovoljan volonterima koji su došli u ovaj grad i ljudima iz ovog grada, ali stanje na terenu što se tiče države i onih koji bi trebali obavljati posao koji rade volonteri – nije dobro, kaže Hadžić.

Ipak, dobio je dodatnu inspiraciju za pisanje pjesama nakon potresa.


A baš je jedna pjesma kriva za ljubav volontera Splićanina Jure Gospodnetića i Petrinjke Danijele Bunčić koje je usred petrinjskih ruševina, prašine, suza i blata spojila ljubav prema Hajduku i pomaganju drugima.

- Sjedili smo tu u šatoru na trgu i mobitel je sa strane zvonio, a melodija je bila "Zbog jedne ljubavi", pisma Hajdukova! Ja i prijatelj smo se samo pogledali i nije nam bilo jasno kako još nekome može zvoniti ista melodija kao i meni, a kamoli jednoj šinjorini, priča Jure.

Kao i Jure, i šinjorina Danijela je volonterka i strastvena navijačica Hajduka, a slobodno vrijeme najviše voli provoditi na tribinama.

Uskoro se moraju vratiti svojim obvezama, ali nadaju se da ih to neće spriječiti u planovima o zajedničkom životu – jer gdje ima volje ima i mogućnosti, kako u ljubavi tako i u volontiranju!


Priča emisije Kod nas doma:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!