07:00 / 31.08.2021.

Autor: Željka Živković/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

"Zemlja vina" - novo vinsko-turističko odredište

"Zemlja vina" - prekogranična suradnja Mađarske i Hrvatske

"Zemlja vina" - prekogranična suradnja Mađarske i Hrvatske

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

"Zemlja vina" novo je vinsko-turističko odredište koje povezuje područje Baranje, Erduta i mađarskog Vilanja. Taj europski projekt financiran je u sklopu programa prekogranične suradnje Mađarska - Hrvatska.

- Ideja je da se na neki način naslonimo na iskustvo Vilanja koji ima iznimno visok broj noćenja u odnosu na hrvatski dio kontinenta i da kroz stvaranje dodatnog sadržaja omogućimo, odnosno, navedemo ljude da dulje borave na samoj destinaciji, rekla je Ivana Jurić, direktorica TZ-a Osječko-baranjske županije.

Iako tek malo selo u Mađarskoj, Vilanj je središte vinskog turizma i industrije u ovom dijelu Europe, pa bi "Zemlja vina" mogla još jače otvoriti ulaz na tržišta baranjskim i erdutskim vinarima.

- Imamo vrlo veliku mogućnost ponude - od divljine, od Kopačkog rita, od fenomenalnih vina u Baranji, jedino što nedostaje određeni broj takvih hotela koji bi primili puno veći broj turista, s puno više soba jer bi došao veći broj ljudi, rekao je Vlado Šestan, savjetnik za putovanja.

Kako je ovo područje s najviše zasađenih vinograda u cijeloj Hrvatskoj, a usto bogato starim, povijesnim vinarijama i vinarima okrunjenim nagradama, ova bi zajednička suradnja mogla postati pravi turistički hit.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!