Žene starije od 40 postaju top modeli na jedan dan

27.08.2021.

06:59

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Essekerke

Essekerke

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Projekt pod nazivom Essekerke okuplja Osječanke iznad 40 godina koje na jedan dan postaju top modeli! Žene tako na trenutak izlaze iz svoje komforne zone, a u akciju su se uključili i osječki poduzetnici koji su nesebično pristali sudjelovati u ovoj predivnoj volonterskoj priči.

Kada je Kristina Vajda osmišljavala projekt, željela je dokazati da je svaka žena, ma koliko imala godina - lijepa! Sada, dok ih šminka i pretvara u manekenke, svako malo zaplače gledajući koliko su sretne!

- Nekako su samozatajne, cijeli život onako žive - obitelj, posao i zatvore se, zaborave na sebe. Ja želim probuditi u njima one djevojčice otprije, da se sjete svojih snova, što su nekad željeli, jednostavno to smo nekako i uspjeli, jer dosta žena nam se javlja i vraćamo im, vraćamo im snove, vraćamo im osmijeh na usne, objasnila je.

Energiji koju je ovaj projekt donio, nitko se nije nadao. Trenutačno dvjestotinjak Osječanki strpljivo čeka svoj dan!

- U početku ima puno treme, budu ukočene, kako da stanu, kako, što. Onda lagano krenemo, počnemo, vidimo koje poze kome pašu, kako ćemo, što imamo od scenografije. Međutim, kako to snimanje ide, ide, one se sve više opuštaju i onda do kraja to sve bude puno smijeha i veselja, takve pozitivne energije da na kraju sve kažu da im je to prekratko trajalo, rekao je fotograf Marko Bolić.

One su profesorice, policajke, padobranke, ali i umirovljenice. Sa svojih 99 godina, najpopularnija je Essekerka gospođa Anica, no sve su žene - zvijezde!

- Prekrasno iskustvo. Žene mojih godina se zabavljaju i uživaju na ovakvom projektu što nama nije svakodnevica, rekla je Esserka Dubravka Zubčić.

Projekt se polako i širi! Naime, Essekerke će jedna za druge organizirati i razne radionice, a bit će tu još iznenađenja! Uskoro će se u projekt uključiti i Essekeri, a svoju realizaciju čeka još barem tisuću ideja!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!