Paljenjem prve adventske svijeće sutra počinje Advent u Zagrebu

25.11.2022.

Zadnja izmjena 17:27

Autor: HRT/Hina

Panoramski kotač

Panoramski kotač

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Paljenjem prve adventske svijeće sutra počinje Advent u Zagrebu. Tijekom održavanja manifestacije, a zbog očekivano velike posjećenosti najljepšeg donjogradskog parka Zrinjevca, od sutra do subote 7. siječnja, tramvajski promet između Trga bana Jelačića i Glavnog kolodvora bit će obustavljen petkom, subotom i nedjeljom od 18 do 23 sata te će tramvajske linije 6 i 13 prometovati izmijenjenim trasama.

Paljenjem prve adventske svijeće u 16.30 na Manduševcu sutra se svečano otvara manifestacija Advent u Zagrebu. Sat vremena nakon toga prigodno se otvara Plato Gradec potom Ledeni Park na trgu Kralja Tomislava, a u 19.30 sve kulminira paljenjem lampica na Zrinjevcu. Iz gradske uprave najavljuju najbolji Advent do sada.

Advent u Zagrebu predstavlja božićni duh, on je lagana šetnja s najmilijima, osjećaj topline unatoč hladnoći u zraku, radost darivanja i vjera u bolje sutra. Ove je godine kreiran da zvukom, prizorom, okusom i mirisom dozove taj božićni duh na ulice našega grada. 

Tramvaji u Zagrebu

Tramvaji u Zagrebu

Foto: Luka Stanzl/Marko Lukunic / Pixsell

ZET: Zbog "Adventa u Zagrebu" dvije linije će ići drugim trasama

ZET je izvijestio da zbog održavanja manifestacije "Advent u Zagrebu" tramvaji linija 6 i 13 neće voziti između Trga bana Josipa Jelačića i Glavnog kolodvora svakim petkom, subotom i nedjeljom od 18 do 23 sata.

Tramvajske će linije 6 i 13 prometovati izmijenjenim trasama. Tako će linija 6 voziti trasom Črnomerec Trg bana Josipa Jelačića Jurišićeva Trg žrtava fašizma Ulica Kneza Mislava Autobusni kolodvor Sopot. Linija će 13 voziti trasom Kvaternikov trg Trg žrtava fašizma Glavni kolodvor - Vodnikova Savska cesta Ulica Grada Vukovara Žitnjak.

Zbog uobičajeno veće potražnje, zagrebačka Uspinjača će putnike u adventskom razdoblju od subote, 26. studenog, do 7. siječnja svakodnevno prevoziti sve do ponoći, najavljuje ZET.

Također, u subotu, 26. studenog, od 17 do 23 sata, zbog održavanja Adventa i nemogućnosti prolaska autobusa Radićevom ulicom, autobusna linija 150 prometovati skraćeno na relaciji Tuškanac garaža Gornji grad Ilirski trg.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!