17:34 / 28.12.2020.

Autor: Zrinka Perić/IMS/V.G./HRT

Život je posvetio brizi za siromašne, njihov osmijeh za njega je najveća nagrada

Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Foto: - / HRT

Župni Caritas u Ivankovu skrbi za tisuće siromašnih, a otvoren je na inicijativu Milana Stjepanovića, ratne '91. da bi prehranio prognanike.
Voditelj Caritasa u Ivankovu Milan Stjepanović dobitnik je godišnje nagrade za humanitarni rad. Župni Caritas, koji on vodi, skrbi se za stotine siromašnih, a otvoren je ratne 91. Danas su najveća posudionica bolničkih kreveta i kolica u cijeloj zemlji. Nagrada koju je dobio, ističe Milan Stjepanović, nagrada je cijeloj zajednici.

Ružica i njezina kći kažu da im je volontiranje u Caritasu promijenilo život.

- Ponukalo me doći tu zato što smo bili u potrebi i kad mi je najviše bilo potrebno, pomogli su mi, kaže Ružica Matanić, volonterka iz Ivankova.

Župni Caritas u Ivankovu skrbi  za tisuće siromašnih, a otvoren je na inicijativu Milana Stjepanovića, ratne '91. da bi prehranio prognanike.

- Koliko je meni poznato ovo je bio prvi župni Caritas koji je javno djelovao u to vrijeme, kazao je Milan Stjepanović, voditelj Caritasa Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja, Ivankovo.

Kroz "Kućni hospicij" pomažu bolesnima. Najveća su posudionica kreveta i kolica u cijeloj zemlji. Trenutačno raspolažu s više od 500 kreveta.

U karitativnom radu Milana je vodila vjera i potpora obitelji te brojnih volontera od kojih su neki u Caritasu više od 25 godina.

- Tu sam pronašla sebe, obogatila sam sebe na ovaj način rada, pomoći ljudima koji su u potrebi, kazala je Mira Šimić, volonterka iz Ivankova.

Raduje ih što je upravo njihov "Miki" dobitnik ovogodišnje državne nagrade za humanitarni rad.

- Sretan sam zbog ove nagrade , moja obitelj je sretna, to je ipak veliko priznanje. Nekada radite godinama i mislite kako to ljudi ne vide, kazao je Stjepanović. Darovao je Milan svoje vrijeme za dobra djela i pomogao mnogima. Njihov osmijeh, najveća mu je nagrada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!