11-godišnjak koji sam lovi ribu i priprema ju u obiteljskoj konobi

20:38 / 26.08.2021.

Autor: Iva Črnjar Ivančan/Dnevnik/IMS/HRT

Luka Prpić, "Mladi ribar"

Luka Prpić, "Mladi ribar"

Foto: Dnevnik / HRT

U malom mjestu Sveti Juraj mnogo je vrsnih majstora u pripremanju ribljih specijaliteta, no ondje živi i jedan 11-godišnjak koji sam lovi ribu i priprema ju u obiteljskoj konobi. 

Luka dan započinje sa štapom u rukama. Prvu je ribu ulovio kada je imao samo četiri godine.

- Potrudim se da odem loviti skoro svaki dan, ali to ovisi o tome kakvo je vrijeme, govori Luka Prpić, "Mladi ribar".

Ali zato u obiteljskoj konobi spremno čeka - hobotnica. Otac Marin pomogao je oko vatre, ostalo je Lukin posao. Ljubav prema ribolovu, kaže nam Luka, naslijedio je od nonića, a ljubav prema kuhanju, kaže njegova majka - otkrio je sam.

- Meni je na početku bilo malo nezgodno pustiti mu da barata s nožem i s pećnicom, ali malo po malo to smo puštali, a on je sve više i više u tome uživao, govori majka Mirna Prpić.

Obitelj, a najviše mlađi brat Ante, njegova su najveća podrška. Samo radi ono što voliš, rekao mu je otac. Svaki recept snimi i objavi na YouTube kanalu "Mladi ribar". Upravo ga je tako otkrio i jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova - David Skoko.

- On me dosta motivirao oko svega ovoga, dodaje Luka.

Ovo je ono što najviše volim raditi, kaže uz osmijeh naš mladi ribar. A već je s 11 godina shvatio da su strast i ljubav prema kuhanju najvažniji začini!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!