U malom mjestu Sveti Juraj mnogo je vrsnih majstora u pripremanju ribljih specijaliteta, no ondje živi i jedan 11-godišnjak koji sam lovi ribu i priprema ju u obiteljskoj konobi.
20:38 / 26.08.2021.
Autor: Iva Črnjar Ivančan/Dnevnik/IMS/HRT
Objavljeno: 26.08.2021., prije 10 mjeseci
Autor: Iva Črnjar Ivančan/Dnevnik/IMS/HRT
U malom mjestu Sveti Juraj mnogo je vrsnih majstora u pripremanju ribljih specijaliteta, no ondje živi i jedan 11-godišnjak koji sam lovi ribu i priprema ju u obiteljskoj konobi.
Luka dan započinje sa štapom u rukama. Prvu je ribu ulovio kada je imao samo četiri godine.
- Potrudim se da odem loviti skoro svaki dan, ali to ovisi o tome kakvo je vrijeme, govori Luka Prpić, "Mladi ribar".
Ali zato u obiteljskoj konobi spremno čeka - hobotnica. Otac Marin pomogao je oko vatre, ostalo je Lukin posao. Ljubav prema ribolovu, kaže nam Luka, naslijedio je od nonića, a ljubav prema kuhanju, kaže njegova majka - otkrio je sam.
- Meni je na početku bilo malo nezgodno pustiti mu da barata s nožem i s pećnicom, ali malo po malo to smo puštali, a on je sve više i više u tome uživao, govori majka Mirna Prpić.
Obitelj, a najviše mlađi brat Ante, njegova su najveća podrška. Samo radi ono što voliš, rekao mu je otac. Svaki recept snimi i objavi na YouTube kanalu "Mladi ribar". Upravo ga je tako otkrio i jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova - David Skoko.
- On me dosta motivirao oko svega ovoga, dodaje Luka.
Ovo je ono što najviše volim raditi, kaže uz osmijeh naš mladi ribar. A već je s 11 godina shvatio da su strast i ljubav prema kuhanju najvažniji začini!
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora