11:09 / 12.09.2020.

Autor: Dobro jutro Hrvatska/HRT

23. Susreti za Rudija - dolaze američki zrakoplovi i Krila Oluje

-

-

Foto: - / -

Sportska manifestacija održava se u spomen na heroja domovinskog rata Rudolfa Perešina. Manifestacija će se održati u malo drugačijem izdanju: zbog epidemioloških mjera.
Ove nedjelje, 13. rujna, u Gornjoj Stubici, održati će se aeromiting 23. Susreti za Rudija - sportska manifestacija koja se održava u spomen na heroja domovinskog rata Rudolfa Perešina.

Manifestacija će se održati u malo drugačijem izdanju: zbog epidemioloških mjera.

Više o tome govorili su gosti emisije Dobro jutro Hrvatska - načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i Ljerka Perešin, supruga pokojnog Rudolfa Perešina.

- Sukladno mjerama nismo organizirali nikakav tuzemni program. Nema šatora ni muzike, svega onog uobičajenog što je bilo prošlih godina. Dolazilo je između 10 i 15 tisuća gledatelja. Dakako da se može doći u Donju stubicu, gore se utaboriti ili naći svoje prijatelje i od tamo gledati cijelokupni program. Program će biti odličan, u trajanju od 2 sata, istaknuo je načelnik Krizmanić.

- Oni koji neće biti u prilici doći, moći će gledati prijenos na Youtube kanalu, dodao je.

Ljerka Perešin rekla je da se inače susreti uvijek održe druge nedjelje u svibnju, povodom obilježavanja akcije Bljesak. 

- To je ove godine bilo nemoguće pa su održani sada.

- Jako smo zadovoljni odazivom, po prvi puta nam dolaze dva američka zrakoplova F16, američki helikopter. Standardno nam dolaze naš gripen i vojni ataše, polijeću iz Mađarske. Dva puta će letjeti MIG 21 i Krila Oluje koja će izbacivati boje. Jako će se lijepo vidjeti zbog vremenske prognoze, istaknula je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!