75. rođendan Radio Rijeke

16.09.2020.

15:31

Autor: Matea Krmpotić/HRT

-

-

Foto: - / -

Najslušanija radijska postaja u Primorsko - goranskoj županiji i šire, ponosi se odvažnim, drugačijim i zabavnim programom, ali i jednom čarobnom formulom.
Hrvatski radio - Radio Rijeka danas slavi 75. rođendan. Najslušanija radijska postaja u Primorsko - goranskoj županiji i šire, ponosi se odvažnim, drugačijim i zabavnim programom, ali i jednom čarobnom formulom.

Hrvatski radio - Radio Rijeka danas slavi 75. rođendan. Najslušanija radijska postaja u Primorsko - goranskoj županiji i šire, ponosi se odvažnim, drugačijim i zabavnim programom, ali i jednom čarobnom formulom.

75 godina prošlo je od davne 1945., kada su Barbarina Ožegović i Ida Modica Milković u Voloskom rekle: "Ovdje Radio Rijeka, qui Radio Fiume!". nakon čega je ova radijska postaja stekla kultni status u Rijeci.

- Mi imamo jednu pobjedničku kombinaciju, a to je spoj iskustva i mladosti. Ne spuštamo kriterije, držimo kriterije koje javni radio mora imati i ja vjerujem da će tako biti u budućnosti, za još bolju i slušaniju Radio Rijeku, ističe urednik Radio Rijeke Alen Čemeljić.

Uspjeh i slušanost Radio Rijeke idu svakako na ponos i Hrvatskome radiju pa i cijeloj Hrvatskoj radioteleviziji.

- Radio Rijeka je uspjela zadržati ono nešto. Fantastično osmišljen program, i dobar balans - za mlade i starije, dakle može se. program RR je nekakav uzorni model kako bi trebali raditi i drugi regionalni centri, ističe glavna urednica programa Hrvatskoga radija Eliana Čandrlić Glibota.

- Rijeka iskače zaista kao jedna od najslušanijih, mogu skromno reći i najslušanija u sustavu Hrvatske radiotelevizije, istaknuo je ravnatelj Poslovne jedinice Program Renato Kunić.

Radio Rijeka se danas ponosi iskusnim, poznatim imenima, ali i mladim snagama koje su u program unijele dašak nove energije.

- Sretna sam zbog toga da javni medijski servis može imati takve rezultate slušanosti, što je važno i znači da se može i da program može biti zanimljiv i zabavan. A ja uvijek kažem - fućkaš radio kojeg nitko ne sluša, rekla je novinarka i voditeljica Radio Rijeke Iva Pavletić Crnić.

Tako je! A, vjerni slušatelji ove postaje reći će - budimo se i idemo spavati s Radio Rijekom, jer kako kaže njegova poznata uzrečica - nije radio sve što svira!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!