16:23 / 02.08.2018.

Autor: E.L.S./A.G./HRT

Akcija "Ubaci u tricu" osigurala kolica za košarku

-

-

Foto: - / -

To je pokrenulo lavinu humanitarnih akcija "Ubaci i ti za tricu" kako bi se prikupilo dovoljno novca za nabavu nužnih kolica za igru.
Sport je itekako važan i za osobe s invaliditetom, a da bi se njime mogli baviti često je potrebna i oprema. Koprivničkom košarkaškom klubu nedostajala su specijalizirana kolica, koja su napokon dobili zahvaljujući inicijativi volonterske udruge "Puls". Služit će im za igru na centru.

Sve je započelo još uveljači kada se košarkaški trener Dejan Domitrović, i sam osoba s invaliditetom, javio volonterskoj udruzi "Puls". Iskazao je potrebu za specijaliziranim kolicima pogodnima za igranje košarke.

Nedostajala su nam kolica zato jer su nam sva kolica starija od 20 godina to su kolica koja su za vrijeme 90-tih došla u RH kao donacije stranih klubova i ta kolica su se vrtjela svugdje... I onda mso krenuli s inicijativom, ispričao je trener.

To je pokrenulo lavinu humanitarnih akcija "Ubaci i ti za tricu" kako bi se prikupilo dovoljno novca za nabavu nužnih kolica za igru.

Prikupili su 13,5 tisuća kuna i uspjeli prikupiti cijelokupna sredstava za kupnju kolica namijenjenih baš za igranje košarke.

Za osobe s invaliditetom bavljenje sportom i više je od fizičke rekreacije zato se oni koji se amaterski ili profesionalno bave sportom rado odazivaju na ovakve akcije. Odazvao se je i volonter Dražen Kuhar: Sportaš sam godinama drago mi je da sam se priključio ovakvoj humanitarnoj akciji da pomognemo osobama sa potrebama koji su invalidi kojima stvarno treba. Trener sam jednog borilačkog sporta tako da mi je drago da sam u toj priči.

Košaraški klub osoba s invaliditetom Koprivnica natječe se u Hrvatskoj ligi košarke u kolicima te sudjeluje na brojnim turnirima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!