10:35 / 31.12.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Akcija UZ NAS NISTE SAMI uz pjesmu Doris Dragović

-

-

Foto: - / -

HRT je danas krenula u humanitarnu akciju UZ NAS NISTE SAMI uz pjesmu Doris Dragović 'Dajem ti srce, zemljo moja', a na posebni račun, koji je za pomoć stradalima u razornom potresu otvorila Vlada RH, HRT je uplatio i donaciju od 200 tisuća kuna.
Hrvatska radiotelevizija je danas pokrenula humanitarnu akciju UZ NAS NISTE SAMI, s brojem žiro računa Vlade RH za obnovu i pomoć stradalima od potresa, a na posebni račun koji je za pomoć stradalima u razornom potresu otvorila Vlada RH, HRT je uplatila i donaciju od 200 tisuća kuna.

U humanitarnu akciju HRT kreće uz pjesmu Doris Dragović 'Dajem ti srce, zemljo moja' za koju je ostvaren i spot u kojem pjesma prati tužne i dirljive kadrove koje su naši snimatelji zabilježili nakon potresa na području Petrinje, Siska i Gline:


Doris Dragović:  Jednoga dana sve to će biti iza nas

Doris Dragović telefonom se uključila u emisiju Dobro jutro, Hrvatska te podsjetila kako je 1992. godine nastala pjesma 'Dajem ti srce, zemljo moja':

- To je bila godina u kojoj je autor pjesme Zrinko Tutić želio cijelome svijetu poručiti da ćemo - s dobrom voljom, kreativnošću, snagom u srcu i ljubavi - ići dalje. Popraviti nešto strašno što se u trenutku dogodi je nemoguće, ali možemo srce nekako usmjeriti prema naprijed. Naravno, onome tko u ovom trenutku pati, to izgleda nemoguće, kao da nikada neće proći, međutim hoće, rekla je Doris Dragović.

Tada je to bio trenutak Domovinskog rata i – nastavlja Doris – svjesni smo da je to iza nas i da su se rodila neka nova djeca koja se u pjesmi i spominju.

- Danas su to odrasli ljudi, a ratne strahote su iza nas. Uvjerena sam, i to mi govori iskustvo - ne samo naše generacije, nego i prijašnjih -  da će se rađati djeca i u mjestima pogođenim strahotama potresa, i da će jednog dana sve to biti iza nas, poručila je Doris Dragović.

Pogledajte snimku telefonskog uključenja Doris Dragović u emisiju Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!