14:17 / 07.03.2018.

Autor: E.L.S./S.F./HRT

Aktivna Hrvatska - motivacija za pozitivnom promjenom

-

-

Foto: - / -

Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska educira građane Hrvatske, potiče na aktivnost, razmjenu iskustva i podiže kvalitetu života.
Veliki problem u Hrvatskoj je pretilost, nedovoljna i neredovita fizička aktivnost, nezdrava prehrana što dovodi do zdravstvenih teškoća, slabije učinkovitosti na poslu i u obavljanju životnih aktivnosti.

Zato sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska u 2018. za cilj ima uključiti što veći broj građana u zdrav život. Prije fizičkog, počinje se s mentalnim treningom.

Mentalni trening je jedinstvena tehnologija, metodologija s kojom se zapravo pomaže pojedincu da ostvari svoje pune potencijale. U okviru mentalnog treninga se bavimo motivacijom, fokusom i upravljanjem emocijama, a osim toga dotičemo se i komunikacije odnosa, naravno prema potrebama, objasnio je psiholog Igor Čerenšek.

Motivacija za pozitivnom promjenom životnog stila ponajprije se događa u glavi. Novogodišnje odluke, ili odluke od ponedjeljka ili prvoga u mjesecu mnogi ne uspiju provesti u djelo. Zato je nužan mentalni trening.

Prvo si možete zapisati neke ciljeve koje želite ostvariti. Onda si možete zapisati sve isprike koje ste iskoristili da ih više nećete ponavljati. To bi ovako bilo iz rukava, ali kada pričamo o mentalnom treningu - on podrazumijeva svakodnevno treniranje, trebate raditi na sebi, savjetuje Čerenšek.

U projektu koji se provodi već 6. godinu sudjeluju zdravstveni stručnjaci, psiholozi, nutricionisti, kineziolozi, sportaši i javne osobe. Cilj je motivirati što više ljudi po raznim gradovima Hrvatske. Jer treba krenuti pametno, sa savjetom profesionalne osobe.

Kao nacija unutar Europske unije po broju aktivnih ljudi, a pogotovo djece, ne stojimo dobro. Ovaj projekt zasigurno pomaže u mijenjanju svijesti o fizičkoj aktivnosti i zdravom životu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!