"Aktivna Hrvatska" - na treninzima u Zadru uvijek se traži mjesto više

16:32 / 09.04.2022.

Autor: Ana Marušić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

"Aktivna Hrvatska"

"Aktivna Hrvatska"

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Deseta je sezona sportsko-edukativnog projekta "Aktivna Hrvatska". U proteklih devet godina aktivirano je više od 40 tisuća građana Hrvatske. Grad Zadar domaćin je prvog treninga, a mi smo provjerili kako im je išlo.

Na treninzima u sklopu projekta "Aktivna Hrvatska" u Zadru se uvijek traži mjesto više. Prilika je to za vježbanje uz profesionalce jer sve vodi tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba.

- Lakše je kad vas netko gurne, kad vas netko pokrene, teško se sam pokrenuti s obzirom na ovaj ritam u kojem funkcioniramo, kaže Kristina Tokić.

- Neopisivo, zadovoljavajuće, dodaje Suzana Lončar Menoski.

Na Višnjiku danas nije nedostajalo ni mladih ni najmlađih. Vandu je pozvala njezina košarkaška trenerica.

- I ja sam odlučila doći, odlično je, sviđa mi se, kaže Vanda.

Bili su tu i stariji kolege, odlučni dati doprinos u promicanju tjelesne aktivnosti i vježbanja.

- Rekreacija je najmasovniji oblik sporta i mislim da bi trebalo još više to potaknuti i podržati, kaže Pavle Marčinković, košarkaš KK Zadar.

- Zaista smatram da je danas rekreacija jako bitna, pogotovo u razvoju djece ali i odraslih i poruka je da se bave sportom jer je to bitno za njihovo psihološko i zdravstveno stanje, kaže Tomislav Buljan, košarkaš KK Zadar.

A njima se mora vjerovati. Projekt "Aktivna Hrvatska" od samog početka ima potporu Kineziološkog fakulteta iz Zagreba.

- Važno je da budemo tjelesno aktivni, a najvažnije je zato što smo nakon toga zadovoljniji i zdraviji, a posebno je važno da mi kao odrasli usvojimo vrijednosti tjelesnog vježbanja, kako bismo to mogli prenijeti našim mladima, poručuje dr. Ljubomir Antekolović, prodekan za upravljanje kvalitetom Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

"Aktivna Hrvatska" održava se pod pokroviteljstvima predsjednika RH Zorana Milanovića te Ministarstva turizma i sporta. Partneri su Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska liječnička komora.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!