09:05 / 14.01.2021.

Autor: Hina/HRT

Alarmi za socijalno distanciranje izazivaju nelagodu kod nekih zaposlenika

-

-

Foto: - / -

Christine Duguet, predstavnica sindikata CFDT, prognozira propast projekt, poručivši: To je potpuna besmislica.
Globalni proizvođač maramica i toaletnog papira izazvao je nelagodu kod nekih zaposlenika u podružnici u Francuskoj nakon što je od njih zatražio da nose uređaj koji se oglašava alarmom ako prekrše pravila o socijalnom distanciranju na radnom mjestu.

Osobni alarm emitira upozoravajući zvuk od 85 decibela, što odgovara glasnoći kosilice za travu, ako se zaposlenik previše približi kolegi, prema razljućenim sindikalnim predstavnicima.

Alarm bi se trebao testirati u francuskim pogonima proizvođača higijenskih potrepština Essity, švedske tvrtke koja proizvodi sapune, maramice, sanitarne proizvode i salvete.

Sindikat CFDT osudio je alarme kao sustav usporediv s onim koji služi da se pse odvrati od lajanja, dodajući da je to stresno za zaposlenike i infantilno.

Glasnogovornik tvrtke Karl Stoltz, upitan za komentar, odgovorio je za Afp da se to samo testira u Francuskoj.

Zaposlenicima je rečeno da su alarmi za njihovu sigurnost i da će biti neaktivni u wc-ima, kantini i ordinaciji. Alarmi su anonimni i tvrtka nema načina utvrditi tko nosi koji uređaj, prema upravi.

Christine Duguet, predstavnica sindikata CFDT, prognozira propast projekt, poručivši: To je potpuna besmislica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!