Gastro natjecanje za osobe s invaliditetom

23.08.2021.

10:13

Autor: Hina/V.M.

Amorova žlica

Amorova žlica

Foto: UNUO / promo

Prvo nacionalno gastro natjecanju Amorova žlica- za osobe s invaliditetom starije od 17 godina, održat će se u rujnu i listopadu, izvijestila je Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) koja sa Hrvatskom provincijom sv. Jeronima franjevaca Konventualaca organizira natjecanje.

Natjecatelji će se svoje vještine pokazati u sedam gradova: Sisku (9. rujna), Vinkovcima (12. rujna), Novom Marofu (16. rujna), Puli (19.rujna), Šibeniku (23.rujna), Splitu (26. rujna) te u Zagrebu (od 1. do 3. listopada). U tijeku su prijave natjecatelja putem stranice www.unuo.hr.


 Svaki natjecatelj može odabrati jednu od ponuđenih kategorija. To su kuhanje, posluživanje hrane, priprema koktela ili nekog finog napitka. Radove će ocjenjivati stručni žiri u kojem će biti viši stručni savjetnik i organizator Vedran Habel te po jedna osoba iz svijeta nogometa, gastronomije i medija. Bodovat će se urednost, snalaženje u prostoru, govorne i prezentacijske vještine i natjecateljski duh.


Predviđene su i nagrade: sto najuspješnijih natjecatelja osvaja besplatnu trening edukaciju u Ugostiteljsko edukativnom centru inkluzije CookLook, dok pobjednici idu na putovanje u Rim pod pokroviteljstvom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca Konventualaca.


- Suradnici na projektu su mnogobrojne udruge, savezi, centri za samostalno življenje, centri za rehabilitaciju, projekt je financiran donacijama, sponzorstvima i vlastitim sredstvima. Ovaj iznimno važan nacionalni projekt pokrenuli smo samoinicijativno jer smatramo da ćemo izravno pomoći osobama s invaliditetom da se približe javnosti, poručuju iz Udruge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!