Anđeli kao inspiracija

16.02.2019.

13:01

Autor: S.B./T.V./HRT

-

-

Foto: - / -

Anđeli imaju posebno mjesto u životu Milice Šundov Šupe. Oslikava ih na sebi svojstven način i za svakog je vežu posebne emocije.
Mnogi od nas imaju različite hobije i talente koje najčešće nikada ne doživljavamo ozbiljno. Zagrebačka Splićanka Milica Šundov Šupe svoje je talente otkrila i posvetila im se. I uživa opuštajući se i stvarajući prekrasne anđele, nakit i mnoge druge kreacije.

Svaki je događaj i svaka je osoba u našem životu s razlogom. Tako mnogi kažu. Neki su tu kao opomena, škola iz koje trebamo nešto naučiti - drugi kao blagoslov, anđeli koji nam oplemenjuju život i pomažu i u najtežim trenucima. Upravo su ovi zadnji potaknuli i inspirirali  Milicu Šundov Šupe iz Zagreba da im se nekako oduži. Učinila je to na svoj način, kako to najbolje zna - slikajući ih.

Anđeli imaju posebno mjesto u njezinu životu. Oslikava ih na sebi svojstven način i za svakog je vežu posebne emocije. Njihove su glavice obluci koje donosi s mora.

Ova dipl. politologinja, rođena Splićanka, oduvijek je bila kreativna. Bavila se novinarstvom, danas se bavi marketingom. Oslikavala je svilu.  Veseli je restauriranje i oslikavanje namještaja i drugih predmeta. Izrađuje nakit. Stvarajući, kaže, dobiva jednu posve drukčiju osobnost. Slika u akrilu, one strok tehnici i raznim 3D tehnikama. Voli reljefe i eksperimentiranje s materijalima.

Milica Šundov Šupe svojim radovima daje posebnu dimenziju. Originalni su i jedinstveni i osvajaju na prvu. Nedavno ih je izložila u jednoj zagrebačkoj knjižnici. Na proljeće priprema i drugu izložbu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!