17:12 / 29.10.2020.

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Argonauti nakon Jadrana idu na Havaje

-

-

Foto: - / -

Utrka na Havajima sljedeći je veliki pothvat na koji se spremaju, dakako uz neretvanski Maraton.
Nakon višekratnih uspjeha na Maratonu lađa bjelovarski Argonauti veslali su "Jadranom bez daha". U suradnji s udrugom Plava krila time su željeli osvijestiti javnost o problematici respiratornih bolesti.

Argonaute su bez daha ostavili samo morski vidici. Na ukupno 650 kilometara koliko su u tjedan dana preveslali od Prevlake do Savudrije sve drugo je, kažu bio užitak.

- Postojao je samo neki taj organizacijski strah, a ispostavilo se da smo uz dobro vrijeme mi u super formi i da samo preveslavanje nije problem, ali da je bilo loše vrijeme, još sad bi bili tamo, rekao je kapetan Argonauta Tomislav Smrček Čonč.

Sreća je doista pratila dvanaestoricu hrabrih, koji su se u kanuu šesterosjedu na dijelu puta ipak malo izmijenili. Najmlađi među njima odveslao je 130 kilometara.

- Prije pol godine sam počeo veslati i nisam mogao ni sanjati da ću veslati na Jadranu, da ću pola Jadrana preveslati, rekao je 18-godišnji veslač Argonauta Filip Kovač.

A utrka na Havajima sljedeći je veliki pothvat na koji se spremaju, dakako uz neretvanski Maraton.

- Bez maratona Argonauti ne mogu i dok god imamo još neke forme za medalju, potrudit ćemo se donijeti još koju medalju u Bjelovar, poručio je Smrček Čonč.

Do tada malo i slave, a kako drukčije nego fotografijom za povijest koja također slavi - dvadesetu obljetnicu. Bjelovarski su Argonauti 720. fotografija u toj kolekciji.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!