11:41 / 23.04.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Australija: Pas čuvao djevojčicu u divljini

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

U dobi od tri godine mogu zamisliti da je dijete bilo vrlo prestrašeno i da mu je bilo hladno tijekom noći, kazao je inspektor Craig Berry.
Ostarjeli, nagluhi i poluslijepi pas čuvao je trogodišnju djevojčicu koja je odlutala u australsku divljinu i zaradio je titulu počasnog policijskog psa, prenosi BBC.

Djevojčica Aurora odlutala je u petak iz svoga doma u Queenslandu a za njom je krenuo 17-godišnji nagluhi i poluslijepi pas Max koji je ostao uz nju sve dok je u subotu nisu pronašli rođaci na jednom brdu oko dva kilometra od kuće.

Njezina baka Leisa Marie Bennett čula ju je kako doziva i poletjela na vrh brda gdje ju je dočekao pas i odveo do Aurore, kazala je za australske medije. Prema obitelji Aurora se s psom sakrila ispod nekih stijena i provela noć na temepraturi od 15 stupnjeva Celzija. Zadobila je samo manje ogrebotine. U potrazi za nestalom djevojčicom sudjelovalo je više od stotinu ljudi.

U dobi od tri godine mogu zamisliti da je dijete bilo vrlo prestrašeno i da mu je bilo hladno tijekom noći, kazao je inspektor Craig Berry. Možete se nadati da je pas bio dobro društvo i da ju je grijao. To je dobar ishod.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!