17:34 / 05.11.2019.

Autor: Katarina Barač-Perošević/HRT

Azil za životinje treba hranu, deke, ručnike, boju za drvo

-

-

Foto: - / -

Mnogi psi završili su u azilu zbog neodgovornog ponašanja svojih vlasnika.
U osječkom azilu u Nemetinu sve je više napuštenih pasa. U zimskim će im danima nedostajati mnoge potrepštine, pa je udruga "Pobjeda" uputila apel za pomoć.

Mnogi psi završili su u azilu zbog neodgovornog ponašanja svojih vlasnika. Među njima je i mješanka Snježana.

- Dobila je ime po Snjeguljici. Pronašli smo je s njezinim sedam beba, sedam patuljaka malih. Svi psići su udomljeni, a majka Snježana, kada se uvjerila da su joj djeca otišla u „dobre ruke” i sama je spremna za udomljenje, rekao je Hrvoje Harač iz osječke Udruge „Pobjeda”, za zaštitu i promicanje prava životinja.

Azil se trentačno skrbi o 180 pasa, koliko je i maksimalni smještani kapacitet. O psima brinu volonteri. Ondje se često rađa velika međusobna povezanost i vjernost.

- Poželiš ih udomiti sve jer su jednostavno željni dodira, jako su mazni, vedri i željni ljudske pažnje. Čim uđeš u ”boks” i počneš ga uređivati i čistiti – oni se stvore tu negdje, kazala je volonterka Vesna Saplaić.

Osim za pse, članovi udruge „Pobjeda” zalažu se za zaštitu prava i ostalih životinja. Prikupili su dosad više od milijun potpisa.

- Naša ideja je da Europski parlament izglasa rezoluciju kojom će pozvati Europsku komisiju da izglasa zakon kojim se zabranjuje držanje životinja u kavezu za industriju hrane, izjavio je Harač.

Borba je to za one koji ne mogu govoriti za sebe. Pomoć očekuju i od građana, koji mogu itekako pomoći donacijama. Hrvoje Harač dodao je da su u zimske dane posebno potrebni hrana, deke i ručnici.

- Slamu smo srećom nabavili, ali možda ćemo trebati još. Uvijek nam dobro dođu i nekakve boje za recimo metal i drvo, dodaje. U azilu se sve reciklira i korisiti kako bi ovo mjesto bilo i ostalo najljepša usputna stanica na putu prema kući i trajnom vlasniku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!