Bajkovita osječka cvjetna priča

09.05.2021.

07:00

Autor: Renata Ostović/I.H./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Bajkovita osječka cvjetna priča

Bajkovita osječka cvjetna priča

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Lijepo vrijeme pomoglo je da se u Osijeku održi tradicija Festivala cvijeća. Epidemiološka situacija reducirala je broj izlagača i planirane aktivnosti, ali ljubitelji cvijeća - ipak su došli na svoje.

Pandemiji unatoč Park kralja Držislava u središtu Osijeka - ovaj je vikend postao - bajkovita Osječka cvjetna priča. 


- Riječ je o našim osječkim srednjim školama koje danas i sutra imaju priliku i pokazat će vam koliko znaju, koliko su vješti, koliki uspješno rade ono što su izabrali kao svoje zanimanje, rekla je Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka. 


Osječani i njihovi gosti uživali su u prekrasnoj šetnici s deset pomno uređenih instalacija što sa živim cvijećem, što onih inspiriranim - temom cvijeća! 


- Instalacije su cvjetni foto pointovi, različite instalacije od papira, recikliranih matrijala. Imamo cvjetne lustere u našem predivnom ružičnjaku, oplemenjene klupe sa različitim cvjetnim aranžmanina, rekla je Tajana Rogulja, direktorica Ureda TZ-a grada Osijeka. 


Oni koji su prošetali ovom prekrasnom cvjetnom šetnicom, pri tomu pogledali i mini izložbu osječkih parkova, sjeli uz predivnu cvijećem uređenu fontanu u srcu Osijeka ili pak uživali u nečem posve drugom - oduševljeni! Ova cvjetna priča dokaz je da je Osijek, čiju prepoznatljvu vizuru čine i parkovi, ekološki osviješten i zeleni grad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!